Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hitna procedura

Velika promjena u ZET-u: Zagrepčani zauvijek ostaju bez jedne tramvajske linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački tramvaj ukida liniju broj 15. Odluka je po hitnoj proceduri upućena na sjednicu Gradske skupštine u četvrtak.

Od jeseni 2023. godine Zagreb bi trebao imati jednu tramvajsku liniju manje. Prema Planu prometa Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) za 2023. godinu, koji je po hitnoj proceduri upućen u četvrtak na sjednicu Gradske skupštine, linija broj 15 Mihaljevac - Gračansko dolje trebala bi prestati postojati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obavijest zet-a Privremeno se obustavlja tramvajski promet središtem Zagreba, pogledajte alternativne pravce

ZET-ovu "petnaesticu" zamijenit će tramvaj broj 14, koji bi trebao produžiti svoju trasu te će sa Savskog mosta, umjesto do Mihaljevca, voziti do Gračanskog dolja, piše Tportal.

Pročitajte i ovo Grafiti u Zagrebu - 3 USVOJENA ODLUKA Zagreb kreće u borbu s vandalima: Počelo uklanjanje grafita, grad će platiti 100.000 kuna

Linija 15 uvedena je u redovan promet davne 1958. godine, ali tada je vozila na relaciji Črnomerec – Jukićeva – Žitnjak. Prije toga po potrebi koristila se na relaciji Savski most – Trg Republike – Mirogoj. Tek od 1986. godine popularna "petnaestica" prelazi na trasu na kojoj se nalazi i danas.

Riječ je o tzv. brdskoj trasi dugačkoj 2711 metara i rekonstruiranoj prije pet godina, a u promet je puštena 1950. godine, kad je njome vozila linija 21.

Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj za DNEVNIK.hr je podsjetila da je prijedlog za ukidanjem navedene linije već bio na dnevnom redu prošle godine, no nije prošao. 

Ako prijedlog sada bude usvojen, na snagu bi trebao stupiti od iduće jeseni i značit će, kao je istaknula Živalj, ''unaprijeđenje usluge za građane jer više neće morati presjedati, već će se voziti jednim tramvajem''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene