Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SANELA KOHAJDA

Hrvatska ima svjetsku prvakinju u vožnji autobusa: ''Još uvijek ne vjerujem u to''

Aktualno Galerija Sanela Kohajda - 5 Sanela Kohajda - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sanela Kohajda - 4 Sanela Kohajda - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sanela Kohajda - 3 Sanela Kohajda - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sanela Kohajda - 2 Sanela Kohajda - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanela Kohajda - 1 Galerija 1/5 >>
Sanela Kohajda je svjetska prvakinja u vožnji autobusa. Na 32. Svjetskom prvenstvu profesionalnih vozača u Tuheljskim toplicama potukla je konkurenciju od čak 98 natjecatelja među kojima je bio i njezin suprug. Sa Sanelom se provozala i ekipa Dnevnika Nove TV.

Iako je položila za autobus nedavno, dugogodišnja vozačica tramvaja Sanela Kohajda priznaje da joj je vožnja tramvaja draža, ali svejedno je hrabro otišla na Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača, bez treme.

''Dva do tri mjeseca - autobus. Moji prvi metri su bili na tom Prvenstvu. Poligon je djelovao jako teško, ali išla sam onako polako nekako na sigurno proći kompletni dio i stvarno sam napravila sve bez greške čega još uvijek nisam ni sama svjesna'', kazala je Sanela.

A pomela je jaku konkurenciju, pa i vlastitog supruga Tomislava koji je vozač već 25 godina, a zadovoljstvo Sanelinim uspjehom ne krije: ''Oduševljeni smo, još ni sami ne shvaćamo što je napravila''.

Šala na njezin račun, kaže, bilo je prije natjecanja, ali zasad je još dobro – nitko ništa. Ako ga tješi, supruga će nagradu podijeliti s njim - idu u posjet tvornici automobila. ''Ne mogu bez njega'', dodaje Sanela.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZAŠTO NAZAD, A NE NAPRIJED? Odgoj dječaka u Mađarskoj: Ružičasta opasnost vreba, nije ni Hrvatska imuna. Vječna borba s tezama iz prošlog stoljeća

Natjecao se 98 vozača iz devet zemalja, a Sanela ističe: ''Konkurencija mi je bila stvarno jaka. Moje kolegice su Josipa i Snježana - jedna je instruktorica svih kategorija, druga kolegica ima svoju prijevozničku tvrtku, a vožnja autobusa je njezin njen svakodnevni posao''.

Ističe da je osjećaj kad su je proglasili svjetskom prvakinjom bio nevjerojatan: ''Još uvijek ne vjerujem u to''.

Predrasuda ima dosta, jesu li sada srušene? Njezin suprug Tomislav upitan je li kad pomislio kao mnogi vozači kad netko koči promet da ''sigurno vozi žensko'', odvraća: ''Ima i muških i ženskih vozača loših i dobrih, naravno, ima svega''.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 VAŽAN PODSJETNIK Kraj školske godine opet kuca na vrata: ''Koja je cijena petice?''

Da je Sanela svoju titulu zaslužila, slažu se i putnici i putnice. Spoznaja da ih vozi svjetska prvakinja mnoge je razveselila i kažu da su ponosni.

''Žene znaju voziti dobro. Imaju više strpljivosti nego muškarci'', kaže Slavica, a slaže se s njom i Klaudija: ''Lijepo vozi, sigurna sam u nju. Puno bolje nego muškarci, nek' se ne naljute''. ''Baš mi je drago i svaka čast'', poručila je Barbara, a ekipa Dnevnike Nove TV Saneli želi još puno uspješnih vožnji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene