Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan je zaposliti 7.500 žena

Velika navala na projekt "Zaželi": Već je sklopljeno 105 ugovora vrijednih više od 400 milijuna kuna

Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Projekt zapošljavanja žena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
"Zaželi" – program za zapošljavanje žena starijih od 50 godina ide dalje. U Novskoj je potpisano deset novih ugovora. Do sada je ukupno sklopljeno 105 ugovora vrijednih više od 400 milijuna kuna, a vrijednost cijelog projekta je milijardu kuna. Na rok od dvije godine, zaposlit će se sedam i pol tisuća žena.

Novi ugovori osigurali su posao za 304 nezaposlene žene starije od 50 godina. Njihova vrijednost je više od 46 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zapošljavanje teško zapošljivih žena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Besplatna prekvalifikacija Ipak se nešto kreće: Vlada ima projekt koji bi mogao nabolje promijeniti živote mnogih žena Slika nije dostupna Osigurano 400 milijuna kuna Odlična vijest: Vlada ima plan kako zaposliti više od 3000 žena

"Navala na program 'Zaželi' je velika. Podigli smo ga na milijardu kuna i dobili smo preko milijardu kuna prijava. Prema tome, očito je da je program uspješan i da u ruralnim područjima doprinosi zapošljavanju žena", rekao je Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Za zapošljavanje na području grada Novske osigurano je oko pet i pol milijuna kuna, što je dostatno za plaće 43 žene.

"Takvog vala zapošljavanja na području grada Novske već dugo vremena nije bilo", rekao je Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

S ukupno dva milijuna kuna u Donjoj Motičini zaposlit će se 15 žena.

"Već nakon mjesec dana žene dobivaju posao u svojoj struci. Čim se pokrene sustav, otvaraju se neke mogućnosti", rekla je Milena Plivelić Grgić iz gradskog društva Crveni Križ.

Sveka će žena dobiti 1.000 eura za edukaciju

Sedam i pol tisuća žena ovim projektom trebalo bi pronaći posao. One će skrbiti za više od 30 tisuća starijih osoba.

"Imat će minimalnu plaću i osiguran prijevoz. Ono što je bitno je da će svaka od njih dobiti 1.000 za edukaciju kako bi bile konkurentnije na tržištu radan", rekao je ministar Pavić.

Za pronalazak radnog mjesta u Zavodu za zapošljavanje osigurano je milijardu i 600 milijuna kuna. Dio tog novca otići će i na obrazovanje nezaposlenih. Sve te mjere trebale bi bar malo popraviti krvnu sliku hrvatskog gospodarstva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene