Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bezobzirni kradljivci

Split: Jedna trgovina opljačkana sedam puta u nekoliko mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prosjeku svaki drugi dan na širem području Splita netko počini pljačku uz prijetnju oružja. Splitska policija bilježi 187 oružanih razbojništava u 2012. godini. Provalne krađe su dodatna crna statistika.

Pljačkaši su sinoć kasno, naoružani upali u zlatarnicu u centru Trogira. 'Sve je jutros bilo puno stakla', rekla je prodavačica iz zlatarnice. Vlasnik je odbio dati zlato, a oni su pucali u vitrinu. 'Tri počinitelja napala su uz oružje 58-godišnjeg vlasnika i oduzela zlato u vrijednosti 400 tisuća kuna', rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko - dalmatinske.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija 24. ožujka Pogledajte koje su trgovine otvorene ovu nedjelju

Alarm je bio tu, no čini se bez pomoći. U sličnim pljačkama svakako se provjerava i što je sa osiguranjem zlata. 187 puta u prošloj godini, ili svaki drugi dan, netko je u Splitu i okolici pljačkao prijeteći nožem ili pištoljem. Ovogodišnji hit su radnje za otkup zlata.

>> Banditi upali u zlatarnicu, ispalili nekoliko metaka i odnijeli hrpu nakita

Vlasniku trgovine Savku Cikotiću, napali su prodavačicu. 'Vikao je: Zaklat ću te, zaklat ću te. Ona se sakrila u wc i vrištala. Nije bilo inkasa. On je završio u zatvoru', ispričao je Cikotić. No, obično ga pljačkaju noću provalom. U nekoliko mjeseci čak šest puta, a nakon što se požalio u medijima, u ponedjeljak su ga opljačkali i sedmi put. Iz osvete ili već iz šale? Udomaćili su se pa usput nešto i pojedu. 'Uzeli su iz frižidera jogurt, to što mi imamo za marendu', kaže Cikota.

Konačno će ugraditi videonadzor, pa će policija imati više vremena za druge slučajeve. Splitska policija je u zadnjih mjesec dana uhvatila tri počinitelja koja su počinila 27 oružanih pljački. Kazna za razbojništvo je od godinu do 12 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene