Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Luka (29) ostao bez šake i normalnog života, vlasnik tvrtke odbacuje odgovornost: ''Jesam mu ja gurnuo ruku u stroj?''

Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 5
Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 5 Foto: Provjereno
Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu. Potresnu priču pogledajte večeras u Provjerenom.

Prihvativši posao u firmi koja se bavi proizvodnjom hemp betona, koji nastaje od industrijske konoplje, 29-godišnji Luka nije mogao ni sanjati da će se dogoditi ono najgore. Preko noći je ostao bez normalnog života i vlastite šake. Sada se jedva može samostalno obući, bicikl ne može voziti, a da bi nešto skuhao – potrebno je uložiti golem napor.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 5 Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 4 (Foto: Provjereno)

I dok Luka ne može više zaraditi ni za vlastitu egzistenciju, vlasnik firme sa sebe miče svu odgovornost. ''Recite, šta sam ja točno napravio, jesam ja gurnuo ruku čovjeku u stroj?'' pita.

Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 5 Ozljeda na radu dovela ga je do invaliditeta, a godinu dana kasnije još uvijek traži pravdu - 2 (Foto: Provjereno)

Uz neispravne strojeve uvezene iz Kine, neodgovorno vodstvo i manjak zaštite na radu dogodila se tragična nesreća. Iako je inspekcija rada sama potvrdila nedostatke i naplatila kaznu vlasniku, državno odvjetništvo godinu dana kasnije još uvijek provodi izvide.

Cijelu priču ne propustite pogledati u novoj epizodi Provjerenog večeras u 23:00 na Novoj TV!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene