Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne izlazite ako ne morate

Ulazimo u vrhunac ledenog vala, liječnici poslali važno upozorenje: "Obavezna je debela jakna, kapa koja pokriva oba uha, šal i rukavice"

Aktualno Galerija Zavižan tijekom vala zahlađenja Zavižan tijekom vala zahlađenja Foto: DNEVNIK.hr Selo tijekom vala zahlađenja Selo tijekom vala zahlađenja Foto: DNEVNIK.hr Zimske radosti na Sljemenu Zimske radosti na Sljemenu Foto: DNEVNIK.hr +0 Ralice za čišćenje snijega Galerija 1/4 >>
Uz pridržavanje mjera protiv koronavirusa, svakako se treba pridržavati i mjera zbog iznimno niskih temepratura zraka. Izdana su važna upozorenja zbog vrhunca hladnog vala.

Ulazimo u vrhunac ledenog vala koji je zahvatio cijelu Europu. Kod nas najhladniji Zavižan s -11, dok su odmah za njim bile Delnice sa samo stupnjem manje. Osim gorja, Istra je danas bila najhladnija u zemlji.

Pročitajte i ovo Potrošnja energenata - 3 Treba to sve i platiti Temperatura pada, potrošnja energenata raste: Neizvjesnost je sa svakim minusom sve veća Darijo Brzoja Pripazite Hladni val može utjecati na zdravlje: Velika opasnost izdana je za Zagreb, a umjerena za Karlovac i Rijeku

Liječnici savjetuju osobito starijim i kroničnim bolesnicima da ako ne moraju, ne izlaze van na hladnoću. Ako pak morate, obavezna je debela jakna, kapa koja pokriva oba uha, šal, i rukavice.

Hladno vrijeme donosi i pojačan oprez u prometu. Loše ili neadekvatne gume produljuju zaustavni put prilikom kočenja.

Snijeg je posljednjih dana izmamio mnoge iz toplih domova pa iz HGSS-a pozivaju građane da budu oprezni i ne srljaju u visine bez opreme.

Temperature jesu niske, ali unutar očekivanih vrijednosti za siječanj - ističe metorologinja Nove TV.

"Stratosfersko zagrijavanje pomaknulo je polarni vrtlog koji je donio onda masu hladnog zraka u Europu, osobito u istočni dio", kazala je meteorologinja Maja Bubalo.

Ovako hladno bit će do sredine sljedećeg tjedna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene