Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cilj je zadržati ljude

Ivanka Čačić iz Obrtničke komore o obnovi Banovine: "Najviše nedostaje zidara i keramičara"

Dok se političari prepucavaju oko Zakona, kad dođe do obnove, pitanje je tko će Banovinu graditi? Imamo li mi dovoljno građevinskih tvrtki i radnika provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Reporter Domagoj Mikić razgovarao je s Ivankom Čačić iz Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Čačić kaže da se na području županije nalazi 110 građevinskih obrta i skoro 500 ljudi koji mogu vršiti završne radove. "Moramo misliti na sve, naši gradovi su razrušeni. Novac koji obrtnici zarade će ostati u ovom gradu, ako svaki djelatnik dobije svoju plaću, neće otići", kaže Čačić i ističe da je cilj zadržati ljude.

Kaže da se ide korak po korak i da je Udruženje obrtnika mobilizirano što znači da iz ministarstva dobiju popis nečega što treba na terenu, poput kamiona, dizalica...

Navodi da radnika u građevinarstvu nedostaje pa i sada obrtnici zapošljavaju strance, no prvo se traži "domaći čovjek", ali "ako je nedostatak moramo dopuniti".

"Najpotrebnije je razumijevanje Vlade da zadržimo ljude", kaže i dodaje kako najviše nedostaje zidara i keramičara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene