Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa kod Novske

Poznata brzina kojom je vozio vlakovođa, vatrogasni zapovjednik na mjestu kobnog sudara: "Čekamo podizanje kontejnera"

Aktualno Galerija Zlatko Pješ, JVP Novska - 2 Zlatko Pješ, JVP Novska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Zlatko Pješ, JVP Novska - 1 Zlatko Pješ, JVP Novska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rajić: Očevid u tijeku - 2 Rajić: Očevid u tijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rajić: Očevid u tijeku - 1 Galerija 1/5 >>
Očevid stravičnog sudara vlakova kod Novske u kojem je poginulo troje ljudi, a ozlijeđeno ih je 11, je i dalje u tijeku. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, čeka se dizalica koja bi trebala podići vagon kako bi se otklonile sumnje da ima još zarobljenih osoba.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić se javio s mjesta kobnog sudara vlakova kod Novske u kojoj je, prema zasad dostupnim informacijama, poginulo troje ljudi, a ozlijeđeno njih 11.

"Čeka se dizalica iz HŽ-a koja bi trebala podići vagon kako bi istražitelji bili sigurni da nema stradalih te da je konačna brojka smrtno stradalih - broj tri.

Osim istražitelja, na mjestu je veliki broj djelatnika iz HŽ-a koji rade na popravku elektrovodova kako bi vlak koji bi trebao podići cijeli vagon mogao doći na to mjesto", izvijestio je Mikić.

Na terenu su i vatrogasci iz Novske. "Djelatnici HŽ-a vrše sanaciju oštećenih žica od struje. Čekamo podizanje kontejnera koji je na boku da isključimo mogućnost novih stradavanja", rekao je zapovjednik JVP Novska Zlatko Pješ u Dnevniku Nove TV.

Najveći problem je bio, ističe Pješ, sam pristup lokaciji, ali s najbližim spasilačkim vozilom su došli na 500 metara do unesrećenih koje su izvlačili iz jednog vagona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđenima brz oporavak Milanović izrazio sućut obiteljima poginulih u sudaru vlakova: "Očekujem da će se brzo utvrditi uzrok nesreće"

Pročitajte i ovo Sudar vlakova kod Novske Ima mrtvih VIDEO/FOTO Pogledajte jezive prizore nakon strašne nesreće kod Novske

Kazao je da ne zna kada će pruga biti vraćena u funkciju.

Mikić je rekao da se pojavila informacija da je utvrđena brzina kojim je vozio vlakovođa putničkog vlaka. "Kažu da je upravljao brzinom od 102 km/h. Iako su mu se upalili svi alarmi da mora stati, on nije stao nego je to poništio uređajem i sve je završilo strašnim sudarom u Rajiću.", zaključio je Mikić.

Sve o nesreći pogledajte >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene