Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nesreća kod Novske

Tvrtka u čijem je vlasništvu teretni vlak: "Ispoštovali smo sve propise i pravila u željezničkom prometu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka ENNA Transport potvrdila je da njezin teretni vlak sudjelovao u sinoćnjoj nesreći u Rajiću, izrazila iskrenu sućut obiteljima poginulih i izjavila da su s njezine strane "u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu".

"Možemo potvrditi da je teretni vlak koji je sudjelovao u nesreći u Rajiću, vlak ENNA Transporta. On je bio zaustavljen na pruzi i na njega je naletio putnički vlak", kaže se.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Sukladno željezničkim pravilima vlak se može zaustaviti na pruzi iz bilo kojeg prometnog razloga uz poštivanje procedura propisanih za takve situacije, a zatim i ponovno pokrenuti uz poštivanje propisanih procedura.

I za sve druge vlakove koji prometuju prugom na kojoj je zaustavljen vlak postoje propisana pravila prometovanja.

"Možemo potvrditi da su s naše strane u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu, a za sve ostale informacije čekamo dovršetak istrage koju u ovom trenutku na mjestu nesreće provodi Istražno povjerenstvo i druge mjerodavne službe", kaže se u priopćenju koje je tvrtka ENNA Transport dostavila Hini u subotu prijepodne.

Tijek događanja iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene