Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POD KONTROLOM

Bura namučila vatrogasce kod Senja, s požarom su se borili gotovo cijelu noć: ''Pomoć je stigla u zadnji tren''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su u ranim jutarnjim satima u petak stavili pod kontrolu požar koji je u četvrtak kasno navečer izbio kod Senja.

U uvjetima jake bure trebao je ogroman napor da se požar trave i niskog raslinja stavi pod kontrolu i mogu reći da je lokalnim vatrogascima u zadnji čas stigla ispomoć iz nekoliko ličkih gradova i iz Primorsko goranske županije, rekao je Lončarić.stora koji je s četvrtka na petak buktio nadomak Senja lokaliziran je oko četiri sata i otklonjena je opasnost širenja, rekao je zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić.

Velik požar trave i niskog raslinja, koji je izbio u četvrtak oko 22 sata, širio se na prostoru dva kilometra od sjevernog dijela grada Senja.

Prvih se sat vremena s njim borilo 29 vatrogasaca vatrogasne zajednice Grada Senja, a onda su im počeli pristizati u pomoć i vatrogasci iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLIMATSKE PROMJENE Požar hara Grčkom: Nedaleko od Atene gore makija i borovi, stanovnici preventivno evakuirani
Pročitajte i ovo Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 1 POŽARI U KALIFORNIJI Prijeti mu golema plamena stihija: Vatrogasci očajnički pokušavaju zaštititi najveće stablo na svijetu

 

Teški uvjeti jer bila je noć i puhala je bura te se požar brzo širio, kao i dim, namučili su vatrogasce JVP-a Senj i dobrovoljnih vatrogasnih društava Senj, Sveti Juraj i Krasno te dodatne snage, još oko 30 vatrogasaca.

Mogu reći da je lokalnim vatrogascima u zadnji čas stigla ispomoć iz nekoliko ličkih gradova i iz Primorsko goranske županije, rekao je Lončarić.

 

Kuće i stanovništvo nisu bili ugroženi, ali vatrogasci su bili svjesni ozbiljnosti situacije jer, kako je objasnio Lončarić, ''u uvjetima vjetra normalno da se neka žiška prebaci daleko, po stotinu metara daleko''.

Bez obzira na buru, kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene, sada je sve pod kontrolom i svi su vatrogasci koji su došli na ispomoć otpušteni kućama, a na čuvanju požarista ostali su vatrogasci senjske Vatrogasne zajednice, rekao je Lončarić i i zahvalio svim vatrogascima iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

''Bez njihove pomoći ni uz veliki napor samo domicilne snage ne bi mogle zaustaviti taj požar''. rekao je Lončarić i opisao da sada preostali vatrogasci obavljaju dogašivanje i da će na požarištu cijeli dan čuvati rubove požara te će pred večer odlučiti što dalje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene