Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura stvara probleme

Veliki požar pored Senja: "Ne mogu reći da je sve pod kontrolom"

Požar - 4
Požar - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Velik požar trave i niskog raslinja širi se na prostoru dva kilometra od sjevernog dijela grada Senja, ali zasad nema opasnosti za kuće i stanovništvo, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije.

Kako je Hini rekao zamjenik vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, požar je izbio oko 22 sata, prvih se sat vremena s njim borilo 29 vatrogasaca vatrogasne zajednice Grada Senja, a onda su im počeli pristizati u pomoć i vatrogasci iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

“Uvjeti su teški, noć je i puše jaka bura, požar se širi brzo i vatrogasci JVP-a Senj i dobrovoljna vatrogasna društva Senj, Sveti Juraj i Krasno nisu mogli zaustaviti širenje požara te su dignute dodatne snage, još oko 30 vatrogasaca”, rekao je Lončarić.

Također je rekao da dim stvara probleme vatrogascima, sad već pomalo i građanima, jer se širi gradom, ali da nema razloga za ikakva upozorenja, jer je zasada vatra daleko.

“Ne mogu reći da je sve pod kontrolom jer je u uvjetima vjetra normalno da se neka žiška prebaci daleko, po stotinu metara daleko, tako da je situacija ozbiljna”, rekao je Lončarić

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene