Požar koji je planuo na potkrovlju i krovištu obiteljske kuće u Ivanovićevoj ulici 30 u zagrebačkom Dankovcu, ugasili su u srijedu popodne zagrebački vatrogasci, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Galerija


"Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje. U kući nikoga nije bilo kad je planulo. Sestra je vidjela u daljini dim pa je došla do kuće, ali prekasno. Susjedi su već zvali vatrogasce koji su brzo sve i ugasili. 

Vezani članci Veliki požar izbio u tvornici stolarije i drvne prerade u Valpovu - 1 POGLEDAJTE VIDEO Veliki požar izbio u tvornici u Valpovu: Vatra stavljena pod kontrolu, vatrogasci će na požarištu biti do jutra U požaru u Trogiru jedna osoba poginula - 1 Buknuo požar u stanu u Trogiru, jedna osoba umrla, jedna životno ugrožena. Ozlijeđen i vatrogasac

Nemamo gdje spavati jer lijevi dio kuće uništen od potresa još nije saniran do kraja niti uređen, a desni dio smo improvizirali iznad garaže za stanovanje i u njega se nagurali. I čekali kraj radova da konačno počnemo ispočetka", izjavio je za Jutarnji list Božo Budačić, vlasnik kuće u zagrebačkom Dankovcu koja je u manje od godine dana pretrpjela dvije kalvarije.

Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4
Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 6 Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Još se od razornog potresa nije oporavio niti uselio nazad u svoj dom, a danas je vatra uništila i bočni dio kuće u kojoj od lanjskog ožujka spava sa suprugom i sinom.

Kuća mu je u potresu dobila žutu naljepnicu, a zamalo i crvenu zbog narušene statike koju su uspjeli ojačati. 

Grad Zagreb ponudio je privremeni smještaj tročlanoj obitelji čiji je dom stradao u požaru, no, oni su odlučili kako će ipak spavati kod rodbine, kako bi bili što bliže nastradaloj kući.

"Protekla tri tjedna bili su grubi radovi u dijelu kuće gdje smo nekad stanovali. A ovaj dio iznad garaže koji smo osposobili za spavanje je odvojeni dio kuće. Zid koji dijeli dva dijela je bio narušene statike, no učvrstili smo ga. I da sve nekako bude lakše na kući, poskidali smo ostatke crijepa te stavili lim, baš da u slučaju idućeg potresa kuća ima što manju težinu. I onda se dogodio požar, a lim je kuću pretvorio u konzervu koja gori iznutra. Vatra nije imala kuda kroz krovište, pa je išla dolje do prizemlja", dodao je vlasnik kuće.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili oko 14 sati. Ondje je upućen 21 vatrogasac i sedam vatrogasnih vozila te su ugasili požar krovišta i potkrovlja obiteljske kuće.

Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4
Vatrogasci, ilustracija Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na terenu su, osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dobrovoljnih vatrogasaca bili i djelatnici Elektre Zagreb, Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara znat će se nakon očevida.