Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dosad - neuspjeh

Vapaj iz Slavonije: Situacija je alarmantna - Tražimo pomoć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč nekoliko tretiranja komaraca sa zemlje na području Županje, najezda tih napasnika nije spriječena pa i dalje predstavljaju veliki problem u cijeloj županjskoj Posavini, potvrdio je danas gradski pročelnik za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damir Parmać.

Damir Parmać je najavio kako će gradske vlasti hitno od države zatražiti tretiranje komaraca iz zraka, odnosno zrakoplovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rat se nastavlja Osijek krenuo u ofenzivu tešku milijun kuna: Trodnevni udar na komarce sa zemlje i iz zraka, izdano upozorenje građanima Zaprašivanje protiv komaraca - 2 Borba protiv komaraca Prvi potez novog gradonačelnika: Počinje zaprašivanje krvopija koje godinama izluđuju Osječane

Po njegovim riječima, razlozi neuspjeha u dosadašnjih ukupno tri tretiranja komaraca mogu se pronaći u činjenici da se županjska Posavina nekoliko tjedana nalazila pod ogromnim količinama poplavnih voda, što je pridonijelo razmnožavanju tih napasnika. Propustom drži i to što se tretiranju komaraca prišlo segmetivno, odnosno jer se nije prvo napravio prsten oko cijeloga grada pa se područje sužavalo i ulazilo u svaku pojedinu ulicu.

VIDEO Počela borba s komarcima

"Međutim, da se to i napravilo bilo bi nešto bolje, ali nikako dobro", kazao je Parmaći dodao kako bi i u tom slučaju netretiran ostao veliki broj okućnica, vrtova i njiva.

Naglasio je kako jedini uspjeh jamči "aviotretiranje", i to ne samo područja grada Županje, već i susjednih općina Babina Greda, Bošnjaci i Štitar.

"Obratit ćemo se hitno Ministarstvu zdravlja i dokazati da je situacija ne samo u Županji, već i u drugim područjima s komarcima alarmantna i tražit ćemo od države aviotretiranje komaraca", kazao je Parmać.

Dodao je kako je dosadašnja tri tretiranja platila država, a grad Županja, ukoliko država ne pristane na aviotretiranje, spreman je platiti još jedno tretiranje koje bu obuhvatilo cijeli grad, za što gradske vlasti namjeravaju izdvojiti 87.000 kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene