Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas na Baniji

Nakon potresa i nevrijeme je udarilo na njih: "Dijete vrišti, a suprug hvata oca koji ne čuje. Čupanje, trganje, lom. U šoku smo svi"

Aktualno Galerija Tomislav, Lipovljani Tomislav, Lipovljani Foto: DNEVNIK.hr Davor Poljak, radnik HEP-a Davor Poljak, radnik HEP-a Foto: DNEVNIK.hr Posljedice oluje u Sisačkoj-moslavačkoj županiji - 1 Posljedice oluje u Sisačkoj-moslavačkoj županiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Posljedice oluje u Sisačkoj-moslavačkoj županiji - 2 Posljedice oluje u Sisačkoj-moslavačkoj županiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Posljedice oluje u Sisačkoj-moslavačkoj županiji - 3 Galerija 1/8 >>
Na potezu od Kutine, Lipika, Pakraca te Novske situacija je teška. 63 elektroagregata stižu u pomoć. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Krš i lom. Struje nema već četiri dana u Banovini dana. U Lipovljanima u svakoj kući radi agregat. "Ne možeš se okupati, ne možeš robu oprati, ne možeš ništa", nesretna je Dragica.

U kući nema struje. Agregat im je za hladnjak. Jedno dijete morali su poslati kod svekrve.

"Uz svijeću smo bili navečer, vodu grijali. Danas se nadamo do večeras da će nam biti ipak svjetlo", rekla je Milka.

Radnici HEP-a su danonoćno na terenu, ali ne stižu sve. Ovo je dosad najveći prekid elektične energije.

"Radim u HEP-u 35 godina i u tih 35 godina nije bila takva situacija da smo ljude ostavljali 24 sata bez struje. Oovo je nešto što nisam doživio. Ovo je vrlo je ozbiljna situacija", rekao je Davor Poljak, radnik HEP-a.

Ružičin gospodarski objekt srušio se kao kula od karata. Šteta je stopostotna.

''Još uvijek smo u šoku. Grozno. Mislili smo da će možda biti štete, ali da se zidovi ovako sruše tome se stvarno nismo nadali. Ovo je gore nego u ratu'', kazala je Sanja.

Šteta se tek treba procijeniti pa će se odlučliti i o proglašenju elementarne nepogode, a još detalja pogledajte u prilogu koji je pripremila reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba s buktinjom VIDEO Pogledajte strašne prizore požara iz poznatog ljetovališta: "Morali smo slijediti svoje instinkte, a ne upute"

"U panici smo i strahu još uvijek"

"Očekuje nas još dosta posla. Zaprimili smo više od 500 dojava. Odradili smo ih oko 300. Sad smo nakon javnih zgrada na zgradama poduzeća i visokih zgrada koji mogu prijetiti stanovnicima. Opreme imamo dovoljno, ali su nam visinska vozila bitna", rekao je za Dnevnik Nove TV Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska.

Pročitajte i ovo Urušen most u Grčkoj Horor u Grčkoj VIDEO/FOTO Muškarac preživio urušavanje mosta koji je odnio jedan život: "Čudo!"

"Na 200 lokacija na koje moramo doći, iako smo ih već detektirali, postoje opasnosti za stanovnike. Naše statistike govore o nesrećama dva, tri dana nakon događaja. Apeliramo da ljudi pripaze gdje će hodati. Postoji opasnost i na pješačkim stazama gdje još uvijek nešto može pasti", upozorio je Pješ.

I sam je ostao bez krova nad glavom, ali kaže - ostaje u kući.

Božici Milinković je krov odletjeo na susjednu kuću. "Strašno je izgledalo. Naš krov je bacilo na susjednu kuću, drugi dio je bacilo drugom susjedu ispred kuće. Prestrašno je izgledalo. Čupanje, trganje, lom.''

''Dijete vrišti. Suprug hvata oca koji ne čuje. U panici smo i strahu još uvijek. Ne spavamo noćima. Kiša nam je jučer sve poplavila. Borimo se. Preteško je naći majstore. U šoku smo svi. Koma. Uništen je cijeli naš kraj", opisala je strahotu Milinković koja je razgovarala s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Ćorić Brunović.

Više o užasu u Banovini pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene