Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horvatinčić zaustavljen

Uvažena žalba stanara Varšavske ulice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbu stanara Varšavske ulice u Zagrebu, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je uvažilo te su time radovi na ulazu podzemne garaže za kompleks Cvjetnog prolaza Tome Horvatinčića, obustavljeni.

Ministarstvu su se osim stanara žalili i vlasnici trgovina, zbog zatvaranja protupožarnog puta, ograđivanjem gradilišta, što predstavlja sigurnosni rizik, piše Jutarnji list. Žalbe su podnesene 21. siječnja, zbog zauzimanja javne površine u dijelu Varšavske ulice, a dosad je iz Ministarstva odbijeno oko šestotinjak žalbi građana i aktivista, koji su posljednjih mjeseci redovito prosvjedovali protiv Horvatinčićevog projekta.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija Slika nije dostupna Osim Varge 20-ak dužnosnika se žalilo na kazne Povjerenstva za sukob interesa

'Riječ je o odgodi od par tjedana, koju ćemo mi iskoristiti za okupljanje građana kroz 'Živi zid za Varšavsku', a slijede nove akcije i prosvjedi, te finalna konfrontacija oko te gradske ulice', istaknuo je Teodor Celakoski, iz Prava za grad. O svemu se još mora očitovati i Grad Zagreb te mora proći i 14 dana žalbenog roka, nakon čega tek slijedi konačno rješenje Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene