Inicijativa Narod odlučuje (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Inicijativa Narod odlučuje (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ustavni sud u ponedjeljak bi trebao objaviti svoju odluku o tužbi Građanske inicijative Narod odlučuje o referendumu o promjeni izbornog sustava, doznaje N1.


Građanska inicijativa Narod odlučuje podnijela je tužbu Ustavnom sudu jer smatraju da je odluka Vlade i Ministarstva uprave o provjeri potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava nezakonita.

Vezani članci Ustavni sud odlučuje o odlukama Stožera - 5 DNEVNIK.hr doznaje: Ustavni sud ovako će presjeći Milanovićev plan imenovanja predsjednice Vrhovnog suda Miroslav Šeparović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Šef Ustavnog suda o izjavama Zorana Milanovića: "Neću ih komentirati, ali naše odluke dužna je poštovati svaka osoba pa i predsjednik RH"

Narod odlučuje smatra da je odlukom povrijeđeno ustavno pravo građana na referendum i zakonitost jer je izvršna vlast uzela sebi za pravo da odlučuje hoće li biti referenduma.

Na početku zasjedanja Sabora ovoga tjedna, volonteri inicijative dijelili su letke i pozvali zastupnike da omoguće građanima izlazak na referendum.