Inicijativa Narod odlučuje požalila se da za provjeru nevažećih potpisa imaju premalo vremena. Ministar uprave Lovro Kuščević odbacio je optužbe.

Galerija


''Imamo samo pet sekundi po potpisu'', požalili su se u inicijativi Narod odlučuje i još jednom pozvali da se u priču o referendumu uključi i šefica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Ministarstvo: Predstavnici inicijative "Narod odlučuje" odbili izvršiti uvid u nevažeće potpise Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) GONG: ''Ne želimo sudjelovati u Kuščevićevu igrokazu, nećemo biti smokvin list''

Ministarstvo uprave omogućilo im je po šest sati za provjeru potpisa za svaki pojedini referendum.

''Što se mene i Vlade tiče ta je priča završena. Njihove predstave za javnost niti gledam niti imam namjeru komentirati'', rekao je ministar uprave Lovro Kuščević podsjetivši da će produžiti vrijeme za pregled potpisa ako bude potrebno.

Budući da je ranije tvrdio da se Narod odlučuje nije uopće prijavio za provjeru potpisa, a sad su dobili pravo na uvid, provjerili smo kod ministra što se u međuvremenu promijenilo.

''Oni se nisu prijavili u zadanom roku, pa smo im pisali e-mailove, molili ih dajte se ipak prijavite pa su uspjeli skupiti listu i dostaviti podatke pa smo im dopustili uvid'', rekao je ministar.

Nije htio komentirati tvrdnje Nacionala da je Franjo Varga radio za HDZ, naglasivši tek da se treba utvrditi je li bilo kakvih nepravilnosti u aferi SMS.

Komentirao je i povećanje javne uprave i najavio da će se broj ljudi smanjivati. ''Rade se programi za otpremnine, Vlada radi na racionalizaciji i učinkovitosti javne uprave'', rekao je Kuščević.