Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrućine odgovaraju paucima i zmijama u Dalmaciji, pa liječnici upozoravaju na pojačan oprez. Ali, nije to sve. Ugrize li vas crna udovica u okolici Splita - protuotrov nećete moći dobiti odmah, jer splitska bolnica seruma - nema!


U Splitskoj bolnici protuotrova protiv crnih udovica ima malo i nikako. Točnije, ima samo jedna doza kojoj je istekao rok. Liječnici ističu da je problem u našem imunološkom zavodu koji više ne proizvodi protuotrov za crne udovice. Spremaju se na uvoz iz Austrije.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Zgrada Banovine u Splitu U Splitu uhićeno 12 osoba: Poznato za što su osumnjičeni, među uhićenima i poznati splitski poduzetnik

>> U Zadru hospitalizirana prva ovogodišnja žrtva crne udovice

'Ne znam može li bolnica sebi to prijuštiti, ali morali bi se snaći nekako', kaže Mijo Marić.

Srećom po Miju seruma protiv ugriza poskoka splitska bolnica ima sasvim dovoljno. Već dva tjedna prošla su od kako ga je u Žrnovnici kod Splita gdje živi ugrizao poskok. Zaskočio ga je dok je hranio zečeve. Još ima vrtoglavice i osjeća slabost. Spasila ga je brza intervencija liječnika u splitskoj bolnici i serum.

Kamene napuštene kuće po Zagori i otocima odlično su leglo. Mještani najviše strahuju za djecu. Mijo je nakon ugriza nabavio prah protiv zmija, repelant protiv gmazova.

A oni koji strepe od udovica neka se nadaju skorom uvozu seruma. Srećom, ugrizi pauka crnih udovica na području splitske županije nisu bili česti. U zadnjih 20 godina bilo je 29 slučajeva. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.