Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskrsne čestitke Mesića, Sanadera i Šeksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je danas uskrsnu čestitku svim kršćanskim vjernicima zaželivši da im Uskrs bude poticaj da i dalje promiču vrijednosti koje oplemenjuju društveni život .

"Imajući u vidu ekumensku simboliku ovogodišnje proslave uskrsnih blagdana, uz želju za svako osobno i obiteljsko dobro, želim sretan Uskrs svim kršćanskim vjernicima u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Policija, sigurnost, ilustracija - 4 "To vam ide po ciklusima" Tko prijeti državnom vrhu? Šef SOA-e u Dnevniku Nove TV progovorio o prijetnjama Milanoviću Slika nije dostupna Sanader: 'Mesić je privržen Hrvatskoj'

Želim da središnje nadahnuće kršćanske vjere - Uskrs - svim vjernicima bude poticaj da se u duhu iskrene brige za bližnje i dalje zauzimaju za promicanje onih vrijednosti koje oplemenjuju naš društveni život i zajednička nastojanja, posebice za mir, dostojanstvo osobe, solidarnost i socijalnu pravdu, kako bismo više ostvarivali željeno dobro u cijeloj Domovini", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je danas uskrsnu čestitku vjernicima zaželivši im, u ime Vlade i svoje osobno, sretan i blagoslovljen Uskrs.

"Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske! Nakon korizmene tišine, zvuk uskrsnih zvona poziva nas da u miru i toleranciji, gradimo bolju budućnost.

Želim svima da najveći kršćanski blagdan proslave u zadovoljstvu, blagostanju i uzajamnom poštovanju, dijeleći radost Uskrsnuća u obiteljima i sa svojim najbližima", stoji u uskrsnoj čestitki premijera Sanadera.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas uskrsnu čestitku katoličkim i pravoslavnim vjernicima u Republici Hrvatskoj.

"U vrijeme nadolazećih uskrsnih blagdana iskreno se nadam i vjerujem da ćemo ovaj veliki kršćanski blagdan proslaviti u miru i veselju, u obiteljskom okružju, zajedno s najbližima, potvrđujući im svoju prijateljsku blagonaklonost.

U duhu kršćanske tradicije blagdan Kristova uskrsnuća daje nam snagu i budi vjeru u bolju i svjetliju budućnost, ohrabrujući nas optimističnim i nadasve odgovornim pristupom prema životu.

Istodobno blagdan Kristova uskrsnuća sve nas snažno upozorava i nadahnjuje na važnost življenja moralnih vrijednosti koje se ponajprije ogledaju u solidarnosti s drugima, potrebi skrbi i pažnje prema onima kojima je pomoć potrebna, u uzajamnom povjerenju i razumijevanju među ljudima, a naročito u poštivanju čovjeka, njegovog dostojanstva i njegovih prava te odgovornosti za učinjeno.

Vjerujući kako će smisao Uskrsa pronaći svoje mjesto u svim
dijelovima i na svim razinama našega društva, u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno, svim vjernicima od srca želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Predsjednik Šeks uputio je u ime Hrvatskog sabora uskrsne čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, apostolskom nunciju Svete Stolice, msgr.
Franciscu-Javieru Lozanu i metropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, gospodinu Jovanu Pavloviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene