Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dinko Mikulić, bivši zamjenik ministra Predraga Matića, prema optužnici, tražio je mito od čak 250.000 eura od tvrtki koje su gradile i prodavale stanove za branitelje.


Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) izvijestio je danas da je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana, među kojima i bivšeg pomoćnika ministra branitelja, zbog mita i zlouporabe položaja.

Vezani članci Carina (Foto: Arhiva/Petar Glebov/PIXSELL) Carinik u zamjenu za nekažnjavanje tražio 400 eura i 200 konvertibilnih maraka: Osim 10.800 kuna mita zaradio je i optužnicu Mito, ilustracija Ugrozio zdravlje ljudi zbog 3500 kuna mita? Propisivao lijekove pacijentima bez obzira na njihove stvarne potrebe

USKOK je na svojoj web stranici objavio da bivšeg pomoćnika ministra branitelja D. M. (Dinka Mikulića), te D. S., N. Š. i M. S. tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se prvookrivljeniku Dinku Mikuliću stavlja na teret da je od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu za odabir trgovačkog društva kao prodavatelja stanova na varaždinskom području od članova njegove Uprave i suvlasnika, bez obzira na stvarne potrebe i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva, u više navrata tražio da mu isplate ukupno 250.000 eura, od čega je primio 50.000 eura.


Kazneno prijavljena kninska gradonačelnica Josipa Rimac?

Osim toga, tereti ga se da je prilikom odlučivanja o dodjeli prava na stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata, preko reda prvenstva i bez obzira što nisu bili ispunjeni zakonom propisani uvjeti, ostalim okrivljenicima na njihovo traženje omogućio dobivanje stambenih kredita.

Mikulić je obnašao dužnost ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnika ministra branitelja, ranije ravnatelja Uprave za stambeno zbrinjavanje i pomoćniku ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja HRVI i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook