Na gotovo osam tisuća hektara voda je u potopljenim selima ubrala ljetinu


Vrijeme je žetve. No, poljoprivrednici županjske Posavine nemaju što ovršiti. Na gotovo osam tisuća hektara voda je u potopljenim selima ubrala ljetinu. Usjevi ječma, pšenice, kukuruza u potpunosti su uništeni. Poljoprivrednici su u očaju. Ostat će bez prihoda kojim su trebali - ne samo hraniti obitelji, već i vratiti dugove za sjeme i gnojivo, te financirati novu sjetvu. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva pogođena poplavom teško će se oporaviti bez pomoći države. A država još uvijek nema konkretne mjere pomoći.

U Rajevom Selu žalili se premijeru: Voda koju dobivamo je mutna i čudno miriši

Vezani članci Šteta od nevremena u Baranji - 2 Zbrajaju se štete od nevremena u Baranji: "Za sat vremena nam uništen cijeli rad i ulaganje" Slika nije dostupna 'Pobjegli smo samo s vrećicama. Ostali smo bez svega'

'Mi dug moramo platiti od koga smo uzeli gnojivo, sjeme, zaštitu. Sve mi to moramo platiti. Kako? Od čega? I nama sad nije toliko važno što nemamo kreveta, što nemamo gdje leći, već nam je gore što nam ostaje ovaj dug, a nitko nam ništa nije rekao', kaže Luka Babić iz Račinovaca.

Otvorena pučka kuhinja u Gunji

'Stanje je kaotično. Vi ste jedini - prvi koji ste došli pitati što je s poplavljenim poljoprivrednim površinama. Nas nitko ne pita, ne zove da kažu napravite ovo ili ono', rekao je Ivica Milišić iz Strošinaca ekipi Dnevnika Nove TV na terenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook