Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljoprivrednici u očaju

Usjevi u potopljenim selima uništeni: 'Stanje je kaotično. Nitko nas ne pita, ne zove!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na gotovo osam tisuća hektara voda je u potopljenim selima ubrala ljetinu

Vrijeme je žetve. No, poljoprivrednici županjske Posavine nemaju što ovršiti. Na gotovo osam tisuća hektara voda je u potopljenim selima ubrala ljetinu. Usjevi ječma, pšenice, kukuruza u potpunosti su uništeni. Poljoprivrednici su u očaju. Ostat će bez prihoda kojim su trebali - ne samo hraniti obitelji, već i vratiti dugove za sjeme i gnojivo, te financirati novu sjetvu. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva pogođena poplavom teško će se oporaviti bez pomoći države. A država još uvijek nema konkretne mjere pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Drava u Osijeku Drava se izlila Osijek se priprema za vodeni val: "Iz Stožera i iz Hrvatskih voda upozoravaju ljude da se ne približavaju Dravi"

U Rajevom Selu žalili se premijeru: Voda koju dobivamo je mutna i čudno miriši

'Mi dug moramo platiti od koga smo uzeli gnojivo, sjeme, zaštitu. Sve mi to moramo platiti. Kako? Od čega? I nama sad nije toliko važno što nemamo kreveta, što nemamo gdje leći, već nam je gore što nam ostaje ovaj dug, a nitko nam ništa nije rekao', kaže Luka Babić iz Račinovaca.

Otvorena pučka kuhinja u Gunji

'Stanje je kaotično. Vi ste jedini - prvi koji ste došli pitati što je s poplavljenim poljoprivrednim površinama. Nas nitko ne pita, ne zove da kažu napravite ovo ili ono', rekao je Ivica Milišić iz Strošinaca ekipi Dnevnika Nove TV na terenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene