Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uručeni ključevi stanova ratnim vojnim invalidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Osijeku ratnim vojnim invalidima te članovima obitelji poginulih branitelja ključeve i rješenja za useljenje u 15 stanova u Osijeku i tri stana u Valpovu.

Prema podatcima tog ministarstva, to je 10. ovogodišnja dodjela stanova namijenjenih zbrinjavanju ratnih vojnih invalida te članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

Uručujući ključeve i rješenja, ministrica Kosor je kazala kako je riječ o investiciji vrijednoj 11 milijuna kuna te da su stanovi
kupljeni na temelju odluke Vlade RH.

U mandatu ove Vlade riješili smo stambeno pitanje za 3636 ratnih vojnih invalida te članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, za što je ukupno izdvojeno 1,12 milijardi kuna, kazala je Kosor te najavila iduće dodjele ključeva novih stanova u Benkovcu, Zlataru i Virovitici.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor danas se sastala i s čelništvom osječke HVIDR-e te je pozitivnim ocijenila dosadašnju suradnju s tom udrugom na pitanjima skrbi za invalide Domovinskog rata, rješavanja problema branitelja, posebice u pružanju pravih informacija o njihovim pravima.

Kazala je kako Ministarstvo u Osječko-baranjskoj županiji provodi niz projekata, poput stambenog zbrinjavanja i pomoći u zapošljavanju branitelja. Tamo gdje udruge dobro rade i gdje postoji koordinacija s Ministarstvom te se uspješno provode programi zapošljavanja, drastično se smanjuje broj suicida branitelja, ocijenila je Kosor.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić također je pohvalio suradnju s resornim ministarstvom, upozorivši na poteškoće u smještaju i liječenju branitelja oboljelih od PTSP-a.

Ponovio je kako je jedan od problema i pritvaranje sedam branitelja, među kojima i umirovljenog generala HV-a Branimira Glavaša, osumnjičenih za ratne zločine, izrazivši nadu da će se i njima, kao i srpskim osumnjičenicima za ratne zločine, omogućiti obrana za slobode i da će se na sudu dokazati njihova nedužnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene