Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema nesklada"

Upravni Sud poništio odluku Povjerenstva protiv Josipe Rimac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, nije prekršila zakon kada je u imovinskoj kartici prijavila kako njezin suprug u vlasništvu ima kuću, a ne tri stana koji su u toj kući i predstavljaju funkcionalnu cjelinu.

Upravni sud u Splitu, pod predsjedanjem suca Studenka Vulete, donio je nepravomoćnu presudu kojom je poništio odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa od 13. 4. 2018. te naložilo obustavu postupka koje je Povjerenstvo pokrenulo protiv Josipe Rimac i u kojemu je donesena osporena odluka, javlja Večernji list.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex Rimac i dalje radi u DORH-u Procurile nove poruke iz mobitela Josipe Rimac: "Kako neću popi*diti, otvorila sam ti prostor kao nikome. Ja kad odem gori, 24 sata sam tvoja" Lipa i radosti "Lipa" i "radost" postali su trend Ozbiljna situacija postala inspiracija za šale: "Ima nekakve duhovitosti u svakodnevici koja je poprilično mračna"

Ujedno, Povjerenstvo Josipi Rimac treba platiti 5000 kuna za troškove upravnog spora. Nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave, ocijenio je Upravni sud i prihvatio navode iz njezine tužbe kako neprijavljujući tri stana, već kuću u kojoj živi i doživljava je kao cjelinu, nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu.

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković, koja danas najavljuje ozbiljan ulazak u političku arenu, pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana.

Odluku o tome da je Rimac neprijavljujući tri stana već kuću prekršila zakon o prijavi imovine donijelo je Povjerenstvo pod predsjedanjem nove predsjednice – Nataše Novaković koje ju je kaznilo s 4.000 kuna iako je Rimac obrazložila razloge zbog kojih je imovinu prijavila na taj način.

Međutim, uzimajući u obzir kako nijednoj strani u postupku nije sporna vrijednost nekretnine koju je suprug Josipe Rimac, Danijel, kao branitelj dobio od RH, koju je na 994.110 kuna procjenila Porezna uprava, što je Rimac priložila prijavi imovine, kao ni kvadratura kuće, odnosno stanova, Sud je ocijenio kako je inzistiranje da je u obrascu izvješća o imovinskom stanju tužiteljica kuću u Kninu trebala prikazati po etažama "pretjerani formalizam".
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene