Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kontrole

Svi apeliraju, ali nema pomoći: Cijene smještaja za Ultra festival i dalje astronomske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma apelira na iznajmljivače da ne pretjeruju s cijenama, ali kontrole nema.

Cijene noćenja u dijelu privatnoga smještaja u Splitu za vrijeme festivala Ultra dostižu astronomske iznose. Brojni mladi iz Hrvatske i svijeta spremaju se na veliku zabavu, no cijene smještaja ih itekako iznenađuju. Provjerili smo - postoji li kontrola ovako visokih cijena.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Niko Mioč iz Dubrovnika htio je platiti noćenje u privatnom smještaju, no odustao je. 'Za razliku od prošle, cijene ove godine jako su visoke. Srećom, smještaj sam našao kod prijatelja, a da nisam, moj odlazak u Split bio bi upitan', ispričao nam je Niko Mioč. 

Noćenje za vrijeme festivala u apartmanu za dvije noći iznajmljuje se za čak 15.216 kuna. Nekoliko dana kasnije, cijena je šest puta niža. No, u Split dolazi oko 150.000 gostiju željnih zabave.

Ante Glavaš iz Splita već sprema sobu za goste, a cijene je podignuo uoči festivala.

'Svakodnevno stižu upiti i rezervacije. Iznajmljujem svoja dva apartmana, a cijene su za Ultra Europe više su u prosjeku nekih 30 posto što i nije prevelika oscilacija od redovnih cijena, a moram reći da imam goste koji su bili i lani', ističe Glavaš.

Alijana Vukšić iz Turističke zajednice grada Splita navodi kako je trenutno registriranih 15.900 kreveta premalo da bi zadovoljilo svu potražnju u periodu održavanja Ultra Europe.

Svjetske DJ zvijezde na Ultra Europe na Hvaru!

'To je čista priča ponude i potražnje. Gosti će boraviti u Splitu više dana i potrošit će jako puno novaca pa smatramo da će i s realnim cijenama biti svi jako zadovoljni', napominje Vukšić.

Već sada je prodano 30.000 ulaznica, a Festival je podržalo i Ministarstvo turizma. Ministar turizma Darko Lorencin apelira na iznajmljivače da ne pretjeruju s cijenama no istovremeno ističe kako se cijene ne mogu kontrolirati.

'To je tržišna ekonomija. Ono što mi možemo kontrolirati je prijavljivanje turista i kontroliranje namjene korištenja prostora te jesu li registrirani, ali isto kao i kod hotelijera, ingerencije po pitanju cijena uopće nema', pojašnjava ministar.

Možda bi i o tome trebalo razmisliti budući da će partijaneri u Splitu ostaviti oko 140 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene