Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevrtljivo vrijeme

Oluja poharala Hrvatsku: Dijelove Istre i Dalmacije zabijelila tuča, zabilježeno više od 2000 udara munja

Tuča u Velom Brgudu (Foto: Filip Radan/IstraMet) - 2
Tuča u Velom Brgudu (Foto: Filip Radan/IstraMet) - 2 Filip Radan/IstraMet
Aktualno Galerija Olujni oblak kod Pule (Foto: Sendi Smoljo/IstraMet) Olujni oblak kod Pule (Foto: Sendi Smoljo/IstraMet) Foto: Sendi Smoljo/IstraMet Tuča u Velom Brgudu (Foto: Filip Radan/IstraMet) - 2 Tuča u Velom Brgudu (Foto: Filip Radan/IstraMet) - 2 Foto: Filip Radan/IstraMet +0 Tuča u Velom Brgudu (Foto: Filip Radan/IstraMet) - 1 Galerija 1/3 >>
U ponedjeljak je dijelove Istre zabijelila tuča, dok je u višim predjelima Like i Gorskog kotara kiša prešla u snijeg.

Nakon dužeg perioda proljetnog vremena sa obiljem sunca i natprosječno visokim temperaturama, u ponedjeljak je Hrvatsku zahvatilo zahlađenje, a neke gorske predjele Like i Gorskog kotara zabijelio je snijeg. Zabiljelilo se i Sljeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Unutrašnjost Istre u ponedjeljak popodne pogodilo je i nevrijeme, u nekim dijelovima s obilnom tučom.

Kako je objavio portal IstraMet, na Ćićariji se razvio snažan grmljavinski sustav, zabilježeno je više od 2.000 udara munja.

U zaleđu Matulja nakon tuče pala je i solika i zabiljelila tlo, a temperatura je pala na 0.5 stupnjeva Celzija.

-

Grmljavinskog nevremena bilo je i u okolici Splita, od Kaštela do Solina. Prolazna tuča pogodila je Solin, a oko Splita u vrlo kratkom roku palo je ponegdje i do 10 litara kiše po kvadratnom metru, piše Dalmacija Danas.

 

Problemi u prometu

Početna kiša u Gorskom kotaru postupno se pretvorila u snijeg. Prema posljednjim podacima koje je objavio HAK, zbog zimskih uvjeta na staroj cesti kroz Gorski kotar teretna vozila s priključnim vozilom u smjeru Rijeke isključuju se na odmorištu Vukova Gorica, a u smjeru Zagreba na čvoru Kikovica.

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici te na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između Karlovca i Otočca. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji te dijelu Hrvatskog primorja i Dalmacije.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i Sveti Rok (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta Maslenica -Zaton Obrovački (DC54) i Paški most. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene