Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protubrodska mina s punjenjem od 30 kilograma eksploziva, uočena u nedjelju u akvatoriju Dugog otoka u blizini plovnog puta, uništena je kontroliranom detonacijom nakon što se nasukala, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.


Djelatnici Lučke kapetanije Zadar su u okviru redovnog nadzora u nedjelju ujutro uočili porotubrodsku minu većih dimenzija kako pluta nedaleko od dugootočkog Rta Ćuška u smjeru sjeveroistoka i o tome obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, koja je na opasnost upozorila sudionike u pomorskom prometu.

Vezani članci Eksplozivna sredstva uništena u Istri - 2 Detonacije na jugu Istre: Pripreme traju satima, a sve nestane u nekoliko sekundi - "Kad se aktivira, bježimo trčećim korakom" Pripadnici egipatskih sigurnosnih snaga (Ilustracija/Foto: AFP) Snažna eksplozija u egipatskom glavnom gradu: Muškarac se raznio u Kairu, poginula i dva policajca

Protubrodska mina se oko 11:20 sati nasukala u plićini uvale otočića Mala Kurba, a pripadnici ronilačke jedinice Specijalne policijske postroje 'ATJ Lučko' su je izvukli na obalu te utvrdili da je riječ o podmorskoj protubrodskoj mini promjera 1,5 metara koja je sadržavala oko 30 kg eksplozivnoga punjenja. Protubrodsku minu su uništiti kontroliranom detonacijom u 21 sat. (Hina)