Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirana detonacija

Uništena protubrodska mina koja se nasukala kod Dugog otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protubrodska mina s punjenjem od 30 kilograma eksploziva, uočena u nedjelju u akvatoriju Dugog otoka u blizini plovnog puta, uništena je kontroliranom detonacijom nakon što se nasukala, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar su u okviru redovnog nadzora u nedjelju ujutro uočili porotubrodsku minu većih dimenzija kako pluta nedaleko od dugootočkog Rta Ćuška u smjeru sjeveroistoka i o tome obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, koja je na opasnost upozorila sudionike u pomorskom prometu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u tvornici eksploziva Ozlijeđeni prevezeni u bolnicu U velikoj eksploziji u Turskoj poginulo petero ljudi: "Bila je rezultat kemijskog eksperimenta" Mina na Dinari dojava planinara VIDEO Pogledajte kako je uništena opasna mina kod planinarskog doma

Protubrodska mina se oko 11:20 sati nasukala u plićini uvale otočića Mala Kurba, a pripadnici ronilačke jedinice Specijalne policijske postroje 'ATJ Lučko' su je izvukli na obalu te utvrdili da je riječ o podmorskoj protubrodskoj mini promjera 1,5 metara koja je sadržavala oko 30 kg eksplozivnoga punjenja. Protubrodsku minu su uništiti kontroliranom detonacijom u 21 sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene