Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog najnovijih poskupljenja hrane, komunalnih usluga i lijekova i Sindikat umirovljenika Hrvatske pozvat će umirovljenike na javne prosvjede, rekao je potpredsjednik sindikata Ivan Nahtigal.


Umirovljenici će također sudjelovati u prosvjedu protiv poskupljenja i narušavanja standarda građana koji je za travanj najavio Savez samostalnih sindikata Hrvatske, jer inflacija poništava gotovo sve za što se izborila Hrvatska stranka umirovljenika u protekle četiri godine, pojasnio je Nahtigal.

Vezani članci Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a Predsjednica HUBOL-a o COVID dodatku: "To su vam smijurije. Smiješne su cifre koje ljudi dobivaju na iznose plaća" Slika nije dostupna HSU smatra izjavu Hajdaša Dončoća o smanjenju mirovina neprimjerenom

Osim zbog poskupljenja i pogoršanja životnog standarda umirovljenika, sindikat će prosvjedovati jer se nastavlja zaostajanje mirovina u odnosu na plaće, pa se tako prosječna mirovina ponovno spustila na oko 40 posto prosječne plaće.

Sve dok se za usklađivanje mirovina bude primjenjivala tzv.
'švicarska formula' mirovine će padati u odnosu na plaće, rekao je Nahtigal dodavši kako tek kad mirovine budu rasle usklađeno s plaćama, umirovljeni će radnici pratiti sudbinu sadašnjih radnika.