Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Umaga i Novigrada počinju zbrajati štetu koju im je nanijela poplava.


Nakon vodene stihije koja je proteklog vikenda teško pogodila Bujštinu odnosno sjevernu Istru, štete od poplave se još uvijek saniraju i zbrajaju, a stručnjaci procjenjuju da će zasigurno biti ogromnih razmjera premda se točan obujam tek treba utvrditi.

Vezani članci Rekordne kiše poplavile New York - 1 Potop u SAD-u: Najmanje 44 osobe poginule u poplavama, Biden proglasio izvanredno stanje u dvjema državama Automobili zarobljeni zbog velikih poplava VIDEO Dramatični prizori potopljenih automobila, izbezumljeni vozači traže pomoć: "Moj Bože, ovo je užasno"

>> U Umagu gotovo da nema nepoplavljenog podruma

Najteže je građanima u umaškom naselju Komunela gdje je voda poplavila podrume, kuće i garaže. Stoga je grad Umag osnovao posebno povjerenstvo koje popisuje štete nastale poplavom a građani, kako javljaju iz Umaga, obrazac za prijavu štete mogu podignuti u prostorijama Grada.

U Novigradu je stanje također teško, a tijekom jučerašnjeg dana uklonjena je voda iz prostora uz sportsku dvoranu u koji se akumulirala vodena bujica, odakle je potom prodrla u dvoranu najvjerojatnije kroz ventilacijske otvore.

Kako se doznaje u javnoj vatrogasnoj postrojbi, vatrogasci su nastavili ispumpavati vodu iz dvorane te je razina poplavljenog vodenog nanosa bitno smanjena. Nakon što se potpuno ukloni voda iz dvorane, uslijedit će uklanjanje parketa koji je u potpunosti uništen. (Hina)