Zagrebačka policija privela je 58-godišnjeg muškarca koji je u automobilu prevozio više od 18 kilograma prstaca, koji su zaštićeni zakonom, te osam kilograma duhana bez nadzorne markice.

Galerija


Vozač je zaustavljen u utorak tijekom redovnog nadzora prometa, nakon čega su policajci u njegovu automobilu Fiat Uno uočili veću količinu duhana u vrećicama bez nadzornih markica Ministarstva financija. Između vrećica s duhanom uočili su vrećice sa zaštićenim školjkama.

Vezani članci Alkotestom se mjeri trijeznost vozača u prometu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac u Srbiji vozio "mrtav pijan" pa se pravio mrtav kad je vidio policiju. Zaboravio je na jedan detalj Riječka policija na obilaznici zaustavila kombi pun migranata (Foto: Dnevnik.hr) Riječka policija na zaobilaznici zaustavila kombi s migrantima, priveden krijumčar iz Palestine

Zbog uništavanja, odnosno posjedovanja zakonom zaštićene prirodne vrijednosti, osumnjičeni će biti kazneno prijavljen državnom odvjetništvu. Carina protiv njega zbog posjedovanja duhana izdala prekršajni nalog sukladno Zakonu o trošarinama.

Prstaci su školjke iz porodice dagnji, a slove i kao afrodizijak. Žive u hridinastim stijenama i većem kamenju, a zbog njihova vađenja uništava se obala, za čiji su oporavak potrebne i stotine godina.

Unatoč zabrani prstaci se mogu naći u pojedinim restoranima, a mediji su pisali da ih provjereni gosti mogu naručiti pod šiframa poput "ćevapčići na buzaru". Prstac je valjkastog duguljastog oblika i glatkih ljuštura, može narasti do 15 centimetara, a za jedan centimetar rasta potrebno mu je deset godina. (V.P./Hina)

Astronauti podijelili fotografije nad kojima bismo se svi trebali zamisliti