Zagrebačka policija privela je 58-godišnjeg muškarca koji je u automobilu prevozio više od 18 kilograma prstaca, koji su zaštićeni zakonom, te osam kilograma duhana bez nadzorne markice.

Galerija


Vozač je zaustavljen u utorak tijekom redovnog nadzora prometa, nakon čega su policajci u njegovu automobilu Fiat Uno uočili veću količinu duhana u vrećicama bez nadzornih markica Ministarstva financija. Između vrećica s duhanom uočili su vrećice sa zaštićenim školjkama.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Dubrovniku - 7 Liječnici se bore za živote žene i muškarca koje je upucao vlastiti sin, Dubrovčani u šoku: ''To je strašno. Ne daj Bože ni najgorem neprijatelju'' Obljetnica prosvjeda na Tiananmenu - 4 Tisuće se okupile u Hong Kongu na obljetnici gušenja prosvjeda 1989., policija ih pošpricala paprenim sprejem

Zbog uništavanja, odnosno posjedovanja zakonom zaštićene prirodne vrijednosti, osumnjičeni će biti kazneno prijavljen državnom odvjetništvu. Carina protiv njega zbog posjedovanja duhana izdala prekršajni nalog sukladno Zakonu o trošarinama.

Prstaci su školjke iz porodice dagnji, a slove i kao afrodizijak. Žive u hridinastim stijenama i većem kamenju, a zbog njihova vađenja uništava se obala, za čiji su oporavak potrebne i stotine godina.

Unatoč zabrani prstaci se mogu naći u pojedinim restoranima, a mediji su pisali da ih provjereni gosti mogu naručiti pod šiframa poput "ćevapčići na buzaru". Prstac je valjkastog duguljastog oblika i glatkih ljuštura, može narasti do 15 centimetara, a za jedan centimetar rasta potrebno mu je deset godina. (V.P./Hina)

Astronauti podijelili fotografije nad kojima bismo se svi trebali zamisliti