Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na odmorištima autceste

Uhićeni kradljivci: Iz nezaključanih automobila krali novac i kartice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija izvijestila je u utorak da je uhitila dvojicu kradljivaca, jednog iz Hrvatske i drugog iz Rumunjske, koji su na odmorištima autoceste A1 iz nezaključanih vozila krali putnicima novac i kartice.

Hrvatski državljanin (62) osumnjičen je da je na odmorištu u Vukovoj Gorici u svibnju ove godine iz dva automobila ukrao novčanike s dokumentima, karticama i novcem, a vlasnice vozila oštetio za ukupno 6700 kuna.

Tridesetčetverogodišnjeg Rumunja sumnjiči se da je 10. srpnja na benzinskoj postaji u Draganiću iz nezaključanog automobila jednog Poljaka ukrao više od 18.000 kuna.

U PU karlovačkoj napominju da su njih dvojica djelovala samostalno, a u istragama su sudjelovali policajci iz Duge Rese, Karlovca i Vojnića. Slučajevi su predani Državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Mobitel PAZITE ŠTO RADITE Osječanin dobio poziv iz Microsofta: Pamtit će ga do kraja života

Karlovačka policija ujedno podsjeća da se zaključavaju vozila kada se ostavljaju, čak i nakratko.

Pozivaju da se, po mogućnosti, parkira u garaže ili slične zatvorene prostore, da se zatvore sva vrata i prozori do kraja i ne ostavljaju ključevi automobila u vozilu.

Pročitajte i ovo Krađa luka - 1 sustavni problem? Tko je ukrao tonu luka u Međimurju? Mještani lopovima namjestili zamku, policija tapka u mraku: "Svake godine nestaje, ali ovo je previše"

Isto tako da se torbice, mobiteli, novac i druge vrijednosti ne ostavljaju na dostupnim mjestima.

"U slučaju nestanka vozila, teškog oštećenja brave ili razbijenog prozora odmah obavijestite policiju", istile PU karlovačka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene