Foto: PUZ
Foto: PUZ

U četvrtak oko 8:20 ujutro opljačkana je pošta u Ulici Ivana Šibla, u zagrebačkom naselju Središće, a radi se o aktivnome policajcu zagrebačke policije koji je osumnjičen za još desetak pljački u metropoli.


Policijska uprava zagrebačka potvrdila kako je riječ o 28-godišnjem policajcu koji je nakon 11 kaznenih djela razbojništava udaljen iz službe. 

Vezani članci Šokantna snimka uhićenja Georgea Floyda - 5 Uznemirujuće snimke kamera s policijskih odora otkrile nove detalje o zadnjim trenucima čovjeka čija je smrt izazvala val nereda u svijetu Policijska sirena, ilustracija U Solinu opljačkana poslovnica pošte: Muškarac zaprijetio pištoljem pa pobjegao s novcem

"Kaznena djela su počinjena u vremenskom periodu od 20.4.2017. do 22.11.2018. u šest pekara, dvije poslovnice Hrvatske pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje. Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je na način da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih ovisnošću o kocki.Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna", poručuju iz PUZ-a.

Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Navodno je priznao da se na taj potez morao odlučiti zbog teške ovisnosti o kocki, tj. kladionicama, gdje se zadužio, a dugove nije bio u stanju otplaćivati.