Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"sigurnost i povjerenje"

Epilog pljačke pošte u Središću: Uhićen policajac, osumnjičen je za još 10-ak razbojstava

Foto: PUZ
Foto: PUZ
U četvrtak oko 8:20 ujutro opljačkana je pošta u Ulici Ivana Šibla, u zagrebačkom naselju Središće, a radi se o aktivnome policajcu zagrebačke policije koji je osumnjičen za još desetak pljački u metropoli.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila kako je riječ o 28-godišnjem policajcu koji je nakon 11 kaznenih djela razbojništava udaljen iz službe. 

Pročitajte i ovo Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem Ilustracija Serijski razbojnik Dramatično uhićenje pljačkaša koji se tukao s policajcem: Špricao ga suzavcem, a onda i zapucao

"Kaznena djela su počinjena u vremenskom periodu od 20.4.2017. do 22.11.2018. u šest pekara, dvije poslovnice Hrvatske pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje. Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je na način da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih ovisnošću o kocki.Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna", poručuju iz PUZ-a.

Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Navodno je priznao da se na taj potez morao odlučiti zbog teške ovisnosti o kocki, tj. kladionicama, gdje se zadužio, a dugove nije bio u stanju otplaćivati. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene