Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno branje šparoga

Ugrizao ga poskok: 'Od sada po šparoge na tržnicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugriz poskoka za očni kapak 48-godišnjem beraču šparoga iz Istre neće ostaviti teže zdravstvene posljedice. No, moglo je završiti i kobno. Zato oprez kad idete u prirodu, a u slučaju ugriza, odmah krenite liječniku!

Nakon ugriza poskoka za vjeđu, Damir Bučić prošao je dio puta pješice,dio terenskim vozilom, pa osobnim i tek onda stigao do hitne pomoći. Pa za Pulu...'Da me uhvatio za vrat, bi drukčije bilo, zatvorio bi mi dišne organe, ali eto, u prvoj pomoći u Labinu su mi montirali one sve aparate, priključili me u slučaju da mi zatvori disanje, ali nisam imao problema s tim. A priča počinje kada je Damir sa suprugom brao šparoge na istočnim obroncima Učke. Ugledavši veliku šparogu, sagnuo se da ju ubere, kada je osjetio da ga je sa grane nešto ugrizlo za oko. 'I kad sam pogledao na pod zmija je pala dole, znači bila je na grani gore ili negdje na drvetu i ubola me. Kad sam prošao rukom po čelu vidio sam krv', opisuje dramatične trenutke Bučić.

>> Kradu oznake za mine da im ne ulaze na posjed

Damir je dobro prošao, pirimio je dvije doze seruma i uskoro ide kući. 'On je dobro, dobio je terapije, prema svim stručnim ktrierijima vjerujem da ćemo ga već sutra možda otpustiti', kaže prim. dr. Edi Terlević iz KB Pula. Sve ljepše vrijeme mami ljude u prirodu. U slučaju ugriza zmije najbolje je ništa ne dirati oko rane, nego odmah zvati i krenuti ka najbližem liječniku. Damir više nikada neće u berbu šparoga. Ova posljednja traumatična berba ostavila je posljedice. 'Šparoge ću kupovati na placu', kaže Bučić kroz smijeh.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene