Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje bespravnih objekata

Ugostitelj sa Žnjana poručio policiji i inspektorima: "Sve ću dignuti u zrak!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bageri su počeli s uklanjanjem nelegalnih objekata na Žnjanu.

Uz pristunost policije i građevinske inspekcije srušen je prvi bespravni objekt na Žnjanu. Istodobno, ugostitelji su i danas nastavili s razmontiranjem kafića o svom trošku. S njima je inspekcija napravila zapisnike i dala im rokove u kojima moraju dovršiti započeti posao u cijelosti, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva.

Inspektori će pratiti tijek događanja i, po potrebi, ako vlasnici odustanu od uklanjanja, uključiti i ugovornu tvrtku te završiti proces na trošak vlasnika. One objekte čiji vlasnici do sada nisu započeli s demontažom, uklonit će ugovorna tvrtka građevinske inspekcije također o trošku vlasnika odnosno investitora, poručili su iz ministarstva graditeljstva.

Pročitajte i ovo Žnjan - 2 ''Baš bezveze'' Grad je dobio zeleno svjetlo za Splićanima jako važnu lokaciju, građani imaju velika očekivanja: ''Ja bih voljela vidjeti sadržaje za djecu'' Slika nije dostupna igrokaz u NSK-u Pogledajte dodavanje premijera i ministra na sjednici Vlade: "Da i to javnost zna!"

Tijekom akcije Ministarstva u jednom je trenutku ozbiljno 'zaiskrilo' u kafiću "ST Žnjan" čiji je vlasnik s krova, gdje je radio na demontaži kafića i dječje igraonice, inspektorima i policiji poručio kako će sve dići u zrak ako se ponovno vrate, najavivši da će u iduća tri dana sve sam razmontirati. Snimateljima i fotoreporterima poručio je da ne snimaju, uz prijetnju da će ih gađati čekićem. Također, najavio je i kako iduća tri dana neće jesti ni piti dok vlastoručno ne razmontira ilegalni objekt, dok je fotografima i snimateljima zaprijetio "čekićem u glavu" ako ga nastave snimati. (N.C./Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene