Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijentica se oporavlja

HRVATSKA PRVA U SVIJETU Iznimno složena operacija mozga izvedena uz pomoć 3D modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od vodećih kirurga današnjice Laligam N. Sekhar u posjetu je riječkom Kliničkom bolničkom centru.

Jedan od najboljih svjetskih neurokirurga Amerikanac profesor Laligam N. Sekhara u riječkoj je bolnici prvi put operirao pomoću trodimenzionalnog modela začepljenja žile u mozgu.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

'Prvi put u svijetu ovakva se operacija radi pomoću 3D modela aneurizme u pravoj veličini. To nama kirurzima pomaže kako bismo se što bolje pripremili za operaciju i imali bolji uvid u stanje', rekao nam je dr. Sekhara.

Pacijentica je zbog velike aneurizme imala problem s vidom. Riječki je tim prvi put u Hrvatskoj za premosnicu odlučio koristiti nožnu arteriju.

Riječkim neurokirurzima profesor Šekar pridružio se na ovoj složenoj operaciji koja traje više od šest sati zbog prijateljstva sa svojim učenikom, profesorom Štimcem.

Uz neurokirurga, u operaciji je sudjelovao i četveročlani anesteziološki tim.

Nakon duge operacije pacijentica se oporavlja pod nadzorom anesteziologa u riječkoj bolnici, a s obizrom na interes mladih liječnika, ovakvi bi zahvati uskoro mogli postati rutinski na riječkoj neurokirurgiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene