Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od vodećih kirurga današnjice Laligam N. Sekhar u posjetu je riječkom Kliničkom bolničkom centru.


Jedan od najboljih svjetskih neurokirurga Amerikanac profesor Laligam N. Sekhara u riječkoj je bolnici prvi put operirao pomoću trodimenzionalnog modela začepljenja žile u mozgu.

Vezani članci Ivan Uravić, Crveni križ - 2 Utapanje je vodeći uzrok smrti kod djece, odmah nakon prometnih nesreća. Stručnjak otkriva ključne greške koje rade kupači Granični prijelaz, ilustracija Od ponoći nova pravila za ulazak u Srbiju, na popisu je i Hrvatska. Provjerite što se sve mijenja

'Prvi put u svijetu ovakva se operacija radi pomoću 3D modela aneurizme u pravoj veličini. To nama kirurzima pomaže kako bismo se što bolje pripremili za operaciju i imali bolji uvid u stanje', rekao nam je dr. Sekhara.

Pacijentica je zbog velike aneurizme imala problem s vidom. Riječki je tim prvi put u Hrvatskoj za premosnicu odlučio koristiti nožnu arteriju.

Riječkim neurokirurzima profesor Šekar pridružio se na ovoj složenoj operaciji koja traje više od šest sati zbog prijateljstva sa svojim učenikom, profesorom Štimcem.

Uz neurokirurga, u operaciji je sudjelovao i četveročlani anesteziološki tim.

Nakon duge operacije pacijentica se oporavlja pod nadzorom anesteziologa u riječkoj bolnici, a s obizrom na interes mladih liječnika, ovakvi bi zahvati uskoro mogli postati rutinski na riječkoj neurokirurgiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook