Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od vodećih kirurga današnjice Laligam N. Sekhar u posjetu je riječkom Kliničkom bolničkom centru.


Jedan od najboljih svjetskih neurokirurga Amerikanac profesor Laligam N. Sekhara u riječkoj je bolnici prvi put operirao pomoću trodimenzionalnog modela začepljenja žile u mozgu.

Vezani članci Hod za život, Rijeka Održan "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" na riječkom Korzu: "Hrvatska se budi po pitanju pobačaja" Majmunske boginje Pozitivan na PCR testu: Prvi slučaj majmunskih boginja u Hrvatskoj

'Prvi put u svijetu ovakva se operacija radi pomoću 3D modela aneurizme u pravoj veličini. To nama kirurzima pomaže kako bismo se što bolje pripremili za operaciju i imali bolji uvid u stanje', rekao nam je dr. Sekhara.

Pacijentica je zbog velike aneurizme imala problem s vidom. Riječki je tim prvi put u Hrvatskoj za premosnicu odlučio koristiti nožnu arteriju.

Riječkim neurokirurzima profesor Šekar pridružio se na ovoj složenoj operaciji koja traje više od šest sati zbog prijateljstva sa svojim učenikom, profesorom Štimcem.

Uz neurokirurga, u operaciji je sudjelovao i četveročlani anesteziološki tim.

Nakon duge operacije pacijentica se oporavlja pod nadzorom anesteziologa u riječkoj bolnici, a s obizrom na interes mladih liječnika, ovakvi bi zahvati uskoro mogli postati rutinski na riječkoj neurokirurgiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju