Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrade VAM-a

SVE za NJU: Koga predlažete za nagradu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja 'SVE za NJU!' otvorila je natječaj za dodjelu nagrade.

Odlukom Upravnog odbora Udruge osniva se i proglašava otvoreni poziv za dodjelu nagrade 'SVE za NJU! daje VAM-a'. Nagrada se osniva u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu udruge: doc.dr.sc. Vesnu Andrijević Matovac.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Nagrada VAM-a dodjeljuje se državljanima Republike Hrvatske koje su svojim osobnim djelovanjem znatno pridonijeli borbi protiv raka dojke, afirmaciji borbe protiv raka dojke u društvu i u javnosti, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti, te podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke na području cijele Hrvatske. Nagradom se nastoji naglasiti važnost osobnog I pojedinačnog doprinosa kroz pomaganje ženama oboljelima od raka I njihovim obiteljima, te kroz podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke u javnosti.

Kriteriji za dodjelu Nagrade VAM-a su:

• izniman osobni doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji borbe protiv raka dojke (javnom, političkom, kulturnom i gospodarskom);

• posebno uspješno djelovanje na davanju pomoći ženama oboljelima od raka dojke, te njihovim obiteljima te senzibiliziranju javnosti za probleme koje susreću žene oboljele od raka dojke u svim segmentima života;

• značajni rezultati u podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Dobitnik/ dobitnica nagrade bi trebala biti osoba koja:

• ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo osobno pridonosi svojim djelovanjem kroz borbu protiv raka dojke

• sudjeluje u dobrotvornim akcijama i/ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija

• potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici

Prijedlog za dodjelu Nagrade VAM-a mogu podnijeti svi državljani Republike Hrvatske, tijela mjesne samouprave, tijela državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice i druge osobe.

Prijedlog, odnosno kandidatura, za dodjelu Nagrade VAM-a mora sadržavati:

- ime, prezime i adresu kandidatkinje;
- životopis;
- obrazloženje prijedloga;
- raspoloživu dokumentaciju.

Rok za podnošenje prijedloga je do 12. ožujka 2012. Nepotpuni prijedlozi i prijedlozi podneseni nakon isteka roka neće se razmatrati.

Kandidaturu je potrebno poslati do naznačenog datuma putem elektroničke i/ili obične pošte na adresu:

Udruga 'SVE za NJU!'
Kneza Mislava 10, 10 000 Zagreb
info@svezanju.hr

Na koverti i/ili naslovu e-mail-a molimo naznačite 'prijava za nagradu SVE za NJU! daje VAM-a'

Udruga SVE za NJU! raspisuje javni poziv s točno propisanim kriterijima. Javni poziv šalje se medijima, oglašava na internetskoj stranici Udruge.

Postupak izbora odvija se na sljedeći način:

• Povjerenstvo za dodjelu nagrade razmatra valjanost pristiglih ponuda.

• po isteku zadanog roka Povjerenstvo za dodjelu nagrade prikuplja podatke o kandidatima i predlaže Upravnom odboru kandidata za nagradu. Odluka Upravnog odbora je konačna.

• Nagrada VAM-a je u obliku statue, te novčanog iznosa koji se dodjeljuje dobitniku/dobitnici nagrade, u skladu s odlukom Upravnog odbora.

• Dodjela nagrade VAM-a će biti 21.03.2012, na dan osnivanja Udruge SVE za NJU!

• Svake se godine može dodijeliti po jedna nagrada. Nagrada se istoj osobi može dodijeliti samo jedanput.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene