Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata u petak bi, kako se neslužbeno doznaje, trebala odlučiti o povjerenju svojem predsjedniku Josipu Klemmu.


Rezultat je to njegove inicijative za dijalogom sa srpskim ratnim veteranima koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Vezani članci General bojnik Siniša Jurković (Foto: Dnevnik.hr) General-bojnik Siniša Jurković prisjetio se akcije Bljesak: "Bilo je munjevito. Faktor iznenađenja bio je presudan" Pisanje testa o znanju iz Domovinskog rata (Foto: Pixell) Braniteljske udruge: "Ne želimo da ravnatelji i profesori po slobodnoj volji djeci tumače Domovinski rat"

Sporna je Klemmova inicijativa za sastanak s veteranima iz Srbije koja bi, kako tvrdi Klemm, trebala pomoći pri otkrivanju sudbine zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata. Dio članstva protivi se bilo kakvim kontaktima sa srpskim veteranima, o čemu će se u petak očitovati na konferenciji za novinare.

Klemm je predsjednik je Udruge specijalne policije i jedan od vođa prosvjednika u Savskoj ispred Ministarstva branitelja koji je trajao 555 dana. Nedavno je izjavio kako bi se rado našao s veteranima iz Srbije, što bi trebalo pomoći u rješavanju sudbine zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a to je izazvalo burne reakcije u braniteljskoj populaciji. (Hina)