452573
452573
452573
452573
452573

'Neka pregovara u svoje ime, mi ne želimo pregovarati s onima koji su pobili našu djecu'

  • , 05.10.2016., 17:21
  • Autor:
  • komentara

Reakcije na izjavu predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Josipa Klemma ne smiruju se cijeli dan.

 
 
 
 
Vukovarci protiv Klemma (Video: Vijesti u 17 h)
Vukovarci protiv Klemma (Video: Vijesti u 17 h)

Klemm je izjavio da će uskoro doći do sastanka predstavnika hrvatskih branitelja i ratnih veterana iz Srbije pri čemu će biti najvažnije saznati istinu o nestalim osobama. Na spornu su izjavu oštro reagirali Vukovarci. Smatraju da je ona neprimjerena, ne odobravaju taj potez i ne vjeruju u očekivani ishod mogućeg sastanka.

"Ja sam bila iznenađena kada sam čula njegovu izjavu. On ne može ništa bez Saveza udruga zatočenih i nestalih hrv.branitelja. Preko nas on ne može tražiti ovakve susrete", rekla je Manda Patko, predsjednica Udruge Vukovarske majke.

"Tko je Klemmu dao pravo da on zastupa nas roditelje poginulih branitelja?! Nitko. On ako hoće pregovarati neka pregovara u svoje ime, a ne u naše, jer mi ne želimo pregovarati s onima koji su pobili našu djecu", kazao Franjo Lehrmajer, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.

"Kada bi to bila istina onda bi to bila jedna humana gesta i mi bi sigurno podržali da se sazna istina o našim nestalim ljudima. Međutim, mi nismo tog mišljenja", rekao je Dragutin Guzovski, predsjednik HDLSKL-a VSŽ.

Na tu je Klemmovu izjavu reagirao i Tomo Medved, tehnički ministar branitelja. "Dužnosnici su ti koji odgovaraju za vođenje države, a udruge iz Domovinskog rata su te koje pozivam i za koje smatram da su dobro došli kao partneri. Mislim da trebaju prije svega surađivati s tijelima Republike Hrvatske", rekao je Medved.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se