Iza nas je udarni turistički vikend od kojeg nije profitirao samo turistički sektor, već i Hrvatske autoceste.

Galerija Marinko Vitezić - 1 Na trajektu za Krk - 4 Domagoj Mikić +4 Na trajektu za Krk - 1

Njima je naime prometovalo gotovo 926 tisuća vozila, a naplaćena je cestarina od gotovo 53 milijuna kuna! Te su brojke za 32 odnosno 39 posto veće od prošlogodišnjih, a premašile su i predpandemijsku 2019. Ove je godine autocestama prometovalo dva posto više vozila, a iznos naplaćenih cestarina veći je za 0,2 posto u odnosu na isti vikend prije dvije godine. Pritom ove godine HAC nije povećao iznos ljetnih cestarina.

A ne nižu samo Hrvatske autoceste rekorde. Odličan vikend je i iza Jadrolinije. S obzirom da je ponedjeljak, i danas se na svakom trajektu traži mjesto više, i obaraju se rekordi. Uvedene su i dodatne linije.

Marinko Vitezić, zapovjednik trajektnog broda Ilovik koji putuje s otoka Cresa na Krk, za Dnevnik Nove TV je rekao da je ovaj vikend zapravo najjači do sada. ''Vikend iza nas je odličan. Najjači je vikend. S današnjim danom je bilo oko pet tisuća vozila (od petka do ponedjeljka). Putnici su naučili da putuju ponedjeljkom, pa je onda i ponedjeljak pao pod vikend i tada su gužve'', rekao je Vitezić.

Rekao je da se putnici drže epidemioloških mjera. ''Putnici se uglavnom čuvaju, ne ulaze puno u salone, vani su po palubama. Slušaju i nose maske'', kazao je zapovjednik trajektnog broda Ilovik.

Turisti u zračnoj luci Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost''

Dorjan Dragojević iz Turističke zajednice Vela Luka Zbog Olivera Dragojevića, Vela Luka puna gostiju, a i dosadašnje turističke brojke su na korak do rekordne 2019. godine: "To je veliko ostvarenje"

Njihov radni dan na trajektu započinje u šest sati, a zavšava oko 21 sat. Iako voze stalno istu relaciju, Vitezić kaže da nije dosadno i da u mjesecu imaju 15 dana odmora kada se okupaju u moru. ''Naučili smo se, ponekad dosadi, ali s putnicima nikad nije dosadno. Svaki dan obiluje novim događanjima'', zaključio je Vitezić u razgovoru s reporterom Domagojem Mikićem.

 

 

Više o trajektu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju