Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarni vikend

Ponedjeljkom kao vikendom: Provjerili smo kako izgleda putovanje na otok i zašto i u Jadroliniji trljaju ruke

Aktualno Galerija Marinko Vitezić - 1 Marinko Vitezić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Na trajektu za Krk - 4 Na trajektu za Krk - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Na trajektu za Krk - 1 Na trajektu za Krk - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Na trajektu za Krk - 2 Galerija 1/8 >>
Iza nas je udarni turistički vikend od kojeg nije profitirao samo turistički sektor, već i Hrvatske autoceste.

Njima je naime prometovalo gotovo 926 tisuća vozila, a naplaćena je cestarina od gotovo 53 milijuna kuna! Te su brojke za 32 odnosno 39 posto veće od prošlogodišnjih, a premašile su i predpandemijsku 2019. Ove je godine autocestama prometovalo dva posto više vozila, a iznos naplaćenih cestarina veći je za 0,2 posto u odnosu na isti vikend prije dvije godine. Pritom ove godine HAC nije povećao iznos ljetnih cestarina.

A ne nižu samo Hrvatske autoceste rekorde. Odličan vikend je i iza Jadrolinije. S obzirom da je ponedjeljak, i danas se na svakom trajektu traži mjesto više, i obaraju se rekordi. Uvedene su i dodatne linije.

Marinko Vitezić, zapovjednik trajektnog broda Ilovik koji putuje s otoka Cresa na Krk, za Dnevnik Nove TV je rekao da je ovaj vikend zapravo najjači do sada. ''Vikend iza nas je odličan. Najjači je vikend. S današnjim danom je bilo oko pet tisuća vozila (od petka do ponedjeljka). Putnici su naučili da putuju ponedjeljkom, pa je onda i ponedjeljak pao pod vikend i tada su gužve'', rekao je Vitezić.

Rekao je da se putnici drže epidemioloških mjera. ''Putnici se uglavnom čuvaju, ne ulaze puno u salone, vani su po palubama. Slušaju i nose maske'', kazao je zapovjednik trajektnog broda Ilovik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turista sve više Ministar o mjerama i koroni: ''Možemo s optimizmom gledati na budućnost''

Pročitajte i ovo Dorjan Dragojević iz Turističke zajednice Vela Luka KONCERT ZA OBLJETNICU SMRTI Zbog Olivera Dragojevića, Vela Luka puna gostiju, a i dosadašnje turističke brojke su na korak do rekordne 2019. godine: "To je veliko ostvarenje"

Njihov radni dan na trajektu započinje u šest sati, a zavšava oko 21 sat. Iako voze stalno istu relaciju, Vitezić kaže da nije dosadno i da u mjesecu imaju 15 dana odmora kada se okupaju u moru. ''Naučili smo se, ponekad dosadi, ali s putnicima nikad nije dosadno. Svaki dan obiluje novim događanjima'', zaključio je Vitezić u razgovoru s reporterom Domagojem Mikićem.

 

 

Više o trajektu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene