Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokrenuta istraga

Spasili ih kaputi i taksisti: Objavljeni detalji napada pomahnitalog manijaka koji je nožem ubadao prolaznike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je detalje sumanutog napada muškarca koji je nožem napao prolaznike u Zagrebu.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje dvaju kaznenih djela razbojništva u pokušaju te dvaju kaznenih djela ubojstva u pokušaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

Sumnja se da je okrivljenik 10. veljače 2020. oko 19:25 u Zagrebu ušao u pekarnicu u Krešićevoj ulici u kojoj su bile četiri djelatnice te prišao prodajnom pultu i tražio novac. Potom je, osnovano se sumnja, ušao iza prodajnog pulta te počeo udarati po pultu i blagajni, nakon toga uzeo je nož iz pekarnice i njime pokušao otvoriti ladice dvije blagajne, no u tomu nije uspio.

Nakon što je izišao iz pekarnice ništa ne otuđivši, sumnja se da je istim nožem u nakani da oduzme torbicu, prišao prolaznici i srušio je na tlo. Pokušao joj je istrgnuti torbicu te ju više puta pokušao ubosti u predjelu trbuha, ''pristajući da ju na taj način liši života''. Oštećena prolaznica nije zadobila ozljede zahvaljujući zimskom kaputu koji je imala na sebi. U pomoć joj je priskočio vozač taksija.

U tom je trenutku okrivljenik, osnovano se sumnja, u nakani da jednog građanina liši života, pokušao ga u više navrata ubosti nožem u predjelu trbuha i slabina, no u tome nije uspio jer je oštećenik na sebi imao jaknu od čvrstog materijala i jer je okrivljenika u daljnjem napadu spriječio drugi vozač taksija.

Nakon što su obojica vozača taksija svladali okrivljenika, oduzeli su mu nož te spriječili njegov bijeg s mjesta događaja do dolaska policijskih službenika.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene