Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život bez zagrljaja

'Ubija nas pomisao da samo novac dijeli našu Niku od života dostojnog čovjeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestogodišnjoj Niki potrebna je skupa operacija u Švicarskoj da bi mogla dostojno živjeti.

Nika je 12-godišnja djevojčica koja boluje od cerebralne paralize. Naime, pri porođaju je ostala bez kisika zbog čega ima motorička oštećenja. Vrlo je pametna i ima dobre ocjene u školi. No, kad profesorica postavi neko pitanje, Nika, zbog svoje bolsesti, ne može dići ruku i tražiti priliku da odgovori na pitanje. Sve što želi je normalan život, da može napraviti čaj, sama se obući, dići ruku u školi, zagrliti roditelje.

'Naša kćer Nika me prošle godine po prvi put u životu zagrlila. Prvi put u 11 godina otkad je došla na svijet. Nikad neću zaboraviti taj osjećaj, moje me dijete prvi put grli!' Iako slabašan, bio je to najljepši i najtopliji zagrljaj koji jedna mama može poželjeti. Svi smo plakali kad se to dogodilo, cijela obitelj. Taj se zagrljaj, nažalost, nikad više nije ponovio, ona to više jednostavno ne može', napisala je njezina majka.

>> Prikupljeni novac hrabra Ena dala Nori, sada svi pomažu njoj!

Skupa operacija u Švicarskoj

Pročitajte i ovo Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba" Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

Djevojčici četiri operacije u Hrvatskoj nisu pomogle, jedina nada za koliko-toliko normalan žviot je operacija u Švicarskoj, u dječjoj bolnici u Baselu jer su tamo specijalizirani za rekonstrukciju ruke, šake i ramena. Tu su operaciju preporučili upravo liječnici. No, ona košta milijun kuna, a Nikina obitelj taj novac nema pa majka djvojčice moli sve da joj pomognu. 'Ubija nas pomisao da samo novac dijeli našu Niku od života dostojnog čovjeka', napisala je Nikina majka.

Inače, Nika se upoznala i s Angelinom Jolie koja joj je, kako je kazala, dala energiju i nadu da će se izliječiti.

Niki i ostaloj djeci koja boluju od cerebralne paralize, pomaže udruga Hrabro dijete na čijim stranicama možete pročitati više o Nikinoj bolesti, ali i pomoći pozivom na humanitarni telefon 060-800-337.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene