Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zadru nema protuotrova

'Doktore, je li me ugrizla CRNA UDOVICA?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doktore vidjeli smo crnu udovicu. Nešto me ubolo, jel to taj otrovni pauk? Jel imate protuotrov? Pitanja su ovo zadarskim liječnicima od strane uspaničenih Zadrana ili turista kada posljednjih tjedana vide ili 'vide' crnu udovicu, otrovnog pauka koji zna biti i smrtonosan

Ovog pauka nije vidjela žena iz Radovina kod Zadra ove subote, no hitna ju je zbog sumnje u napad crne udovice odnosno velikih bolova u ruci, a potom i trbuhu dovela na zarazni odjel zadarske Opće bolnice.

'Liječnik je procijenio da nije potrebno dati serum jer nema potvrde da je to bio ugriz crne udovice i stoga je dao sredstvo za umanjenje bolova. Moguće je da je bio napad insekta, pčele ili ose u vinogradu koji također izaziva snažne reakcije. Možda je i bila crna udovica, ali nije ispustila otrov. U svakom slučaju pacijentica se oporavlja i sutra ide kući ', doznajemo od liječnika na zaraznom odjelu bolnice u Zadru.

>> Opasnost vreba u parkovima...

Kažu da na odjelu imaju jedan serum i da uskoro stižu još četiri iz Južne Amerike. HZZO-u je proizvodnja neisplativa zbog male potražnje. 'Puno je opravdanog straha jer su to najjači mogući bolovi. No, panika je kontraproduktivna. Pa mi svaki drugi dan imamo poziv panike i o samom viđenju crne udovice.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Prije par dana je i hitna otišla na Pag po dijete za koje su roditelji tvrdili da ga je ugrizla crna udovica, a nije. Mi lažnih ugriza već godinama imamo više nego tih nekoliko ljeti. Tako je i sad, crna udovica ovog ljeta najvjerojatnije još nije napala, no itekako treba biti oprezan', rekli su nam u zadarskoj bolnici. (Agencija: VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene