Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupači, budite odgovorni i pazite na sebe i druge.


U protekla dva dana u KBC Split su primljena na liječenje četiri pacijenta kojima je zbog utapanja pružena hitna medicinska pomoć. Dvojica od njih su u težem zdravstvenom stanju, dok su dvojica u lakšem, javlja Slobodna Dalmacija (SD).

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović se žestoko obrušio na HRT: ''Vi ste plaćenici, ovo je sramota. Gori ste od Yutela, vi ste korumpirana televizija'' Cijepljenje u Spaladium areni Još jedan neslavni promašaj platforme Cijepise: U Splitu pozvano gotovo pet puta manje ljudi

Bolnice apeliraju na sve kupače i građane Splita, ali i strance da u more ne ulaze vrući, siti i da se puno ne udaljavaju od obale.

Nitko od četiri 'umalo utopljenika' nije u Split došao zbog Ultre, već su nevezano za ovaj glazbeni festival posjetili grad podno Marjana i odlučili se kupati u moru, piše SD. Prema neslužbenim informacijama u pitanju su inozemni turisti.

Oni su se zaista opustili u moru

Do utapanja može doći zbog činjenice da neka osoba nije dobar plivač ili da je u moru doživjela infarkt. Postoji i tzv. suho utapanje, kada se kupač ne “napije mora”, već jednostavno ostane bez kisika i tzv. mokro utapanje, kada plivaču uđe more u pluća.

Stoga se još jednom preporuča svim kupačima da budu odgovorni i u more ne ulaze vrući, prebrzo nakon jela ili da ne plivaju predaleko ako nisu sigurni u svoje plivačke sposobnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook