Pomorska policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Pomorska policija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pripadnici pomorske policije, Lučke kapetanije, ronioci i vatrogasci tragaju za muškarcem koji je u četvrtak oko 18 sati nestao u moru između Funtane i Vrsara uslijed pada s jet-skija, potvrdila je u četvrtak policija.


"Policija je dojavu o ovoj nesreći zaprimila u 18:20 i odmah je pokrenuta potraga za muškarcem. Nažalost, nestala osoba još uvijek nije pronađena", rekla je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač te je dodala kako se nesreća dogodila u blizini autokampa Valkanela.

Vezani članci Ante Vrkić Pobjegao iz zatvora dok je bacao smeće: Nakon osam dana policija pronašla bjegunca Policija, ilustracija U dvorištu napuštene kuće u Vinkovcima pronađeno tijelo 29-godišnjaka

Prema neslužbenim informacijama i pisanju lokalnih medija, radi se o slovenskom državljaninu, gostu kampa Valkanela, koji je upravljao jet-skijem i vukao za sobom još jednu osobu u gumenom prstenu. Ispred njih se navodno nalazio još jedan gliser koji je vozeći ispred njih jet-skiju radio valove, vjerojatno da im vožnja bude zanimljivija. U jednom je trenutku slovenski državljanin uslijed valova udario glavom u jet-ski kojim je upravljao i pao u more.

Njegov pad uočili su gosti iz kampa Valkanela i s nekoliko brodica krenuli u pomoć nesretnom vozaču. Potom su na mjesto događaja došli gliseri Lučke kapetanije i pomorske policije te se priključili potrazi za muškarcem. (Hina)