Vranjičani su se prije točno godinu dana probudili okovani ledom na temperaturi od minus 7 Celzijevih stupnjeva, ali je zbog bure osjećaj bio kao da je minus 25. Na isti dan ove godine izmjereno je 15 stupnjeva.


Stanovnici Vranjica kod Splita, koje je jučer grijalo 15 stupnjeva, prisjetili su se kako su prije točno godinu dana bili okovani ledom i burom.

Vezani članci Nemoguće je zamisliti tu hladnoću (FOTO: YouTube/Screenshot) Biste li se usudili skinuti na -60 °C i baciti u vodu? Ovoj je "kamikazi" luda ideja odmah prisjela Termometar (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Nakon minusa koji su zavladali vikendom početak tjedna donosi nagli vremenski zaokret

Tada je cijelu Dalmaciju zahvatila velika studen praćena olujnom burom, a stručnjaci su procijenili da se osjet hladnoće spuštao i do minus 25 stupnjeva, što se moglo itekako vidjeti na sjevernoj obali Male Venecije gdje su valovi zalijevali rivu, a morska voda na betonu i parkiranim automobilima odmah se zaleđivala.

Za usporedbu, jučer je u istom tom Vranjicu, kao i u susjednima Solinu i Splitu izmjereno plus 15 stupnjeva, a osjet topline se uz jako jugo penjao i do proljetnih vrijednosti, piše Slobodna Dalmacija.