Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperaturni ekstremi

Od minus 25 do plus 15: Na isti dan u dvije godine 40 stupnjeva razlike u jednom hrvatskom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vranjičani su se prije točno godinu dana probudili okovani ledom na temperaturi od minus 7 Celzijevih stupnjeva, ali je zbog bure osjećaj bio kao da je minus 25. Na isti dan ove godine izmjereno je 15 stupnjeva.

Stanovnici Vranjica kod Splita, koje je jučer grijalo 15 stupnjeva, prisjetili su se kako su prije točno godinu dana bili okovani ledom i burom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Toplinski val, ilustracija - 3 Ekstremne temperature Toplinski val diljem svijeta: Temperature idu do 46 stupnjeva

Tada je cijelu Dalmaciju zahvatila velika studen praćena olujnom burom, a stručnjaci su procijenili da se osjet hladnoće spuštao i do minus 25 stupnjeva, što se moglo itekako vidjeti na sjevernoj obali Male Venecije gdje su valovi zalijevali rivu, a morska voda na betonu i parkiranim automobilima odmah se zaleđivala.

Za usporedbu, jučer je u istom tom Vranjicu, kao i u susjednima Solinu i Splitu izmjereno plus 15 stupnjeva, a osjet topline se uz jako jugo penjao i do proljetnih vrijednosti, piše Slobodna Dalmacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene