Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li samozatajni?

U Vladi najviše predstavnika iz Bjelovara, čuvaju li si leđa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavirimo li u osobne podatke naših političara, vidjet ćemo da je u Vladi najviše predstavnika iz Bjelovara. Donosimo vam priču tko su Bjelovarčani koji nam kroje sudbinu. Upravo od njih saznali smo i čuvaju li si leđa međusobno te koje su karakteristike Bjelovarčana.

'Uvijek su u povijesti Zagreb mučili gradovi sa B, Beč, Budimpešta, Beograd, Bruxelles, a sada evo i Bjelovar s obzirom na broj ministara', rekao je Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija. Osim Gordana Jandrokovića, tu su i Đurđa Adlešić, Damir Bajs i Đuro Popijač. Svi su oni Bjelovarčani koji se poznaju i prije nego su ušli u politiku. 'Jandrokovića se sjećam iz drugačijih okolnosti, sa predstava, istih koncerata, s nekih drugačijih događanja', rekla je Adlešič. 'Mi smo političari iz Bjelovara i poznamo se po tome, ali neke znam i privatno. Družili smo se mi jer Bjelovar nije tako velik i naravno da se viđamo', rekao je Bajs.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Jesu li samozatajni?

Brojne se karakteristike ljudi vežu uz različite krajeve, no Bjelovarčani često ostavljaju dojam samozatajnosti. Jesu li uistinu takvi? 'Bjelovarci su dobri ljudi, mirne prirode, ponekad povučeni, ali isto tako jako čvrsti i odlučni kada treba nešto napraviti i sprovesti u djelo', objasnio je Jandroković. 'Mi smo preblizu Zagrebu pa često funkcioniramo kao predgrađe grada Zagreba', kaže Adlešič. 'Bjelovar, čini mi se, nema specifičan značaj već je bogatstvo različitih naroda i kultura koje su naselile taj kraj', rekao je Popijač. No bogatstvo je Bjelovarčanima i broj njihovih predstavnika u Vladi. Ponos i dika ne mogu se skriti.

Čuvaju li si leđa?

'To sigurno ne može biti loše za niti jedan kraj, da su uspješni u politici, pa da ih imaju i u Vladi', rekao je Bajs. 'S pravom od nas očekuju puno, s pravom su nestrpljivi i nadam se da ćemo do kraja mandata odraditi sve što smo obećali', kaže Adlešič. Bjelovarski klan uistinu je jak pa se valja zapitati koliko si međusobno čuvaju leđa. 'Mi smo vrlo opterećeni i izuzetno angažirani na svojim područjima, i nemamo se baš vremena zavičajno družiti', rekao je Popijač. No unatoč tome što svi dolaze iz istoga kraja, danas ne stignu previše vremena provoditi na rodnoj grudi. Neke od njih je posao odveo na drugu stranu.

'Ja danas živim u Zagrebu, ali jako sam ponosan na svoje korijene i meni danas roditelji tamo žive', kaže Jandroković. 'Zapravo sam od devedesetih u Zagrebu. U mojem životu sam najmanje proveo u Bjelovaru, ali to je moj zavičaj i uvijek se rado vraćam. Pripremam se u nekim kasnijim godinama svojeg života i konačno vratiti tamo', kaže Popijač. Nakon njihovog mandata vidjet ćemo koliko je prosperirao Bjelovar, a koliko Hrvatska. Ako se ugledaju na kolege Kalmetu ili Milinovića, nakon njih četvero njihov bi grad trebao procvjetati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene