Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo najveći aeromiting u Hrvatskoj

Varaždin iskusio bombardiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na varaždinskom je aerodromu danas počeo dvodnevni 4. Croatian International Airshow Varaždin - CIAV.

Sve je počelo počasnim preletom aviona za dvojicu pilota stradalih u četvrtak u padu zrakoplova kod Vrbovca, i iskakanjem pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko padobranima iz helikoptera, s visine od oko 1000 metara,
Riječ je o najvećem aeromitingu u Hrvatskoj na kojem će danas i sutra nastupiti brojni vrhunski piloti iz Hrvatske, Mađarske, Francuske, Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Švedske, a predstavljeno će biti oko 70 vojnih i civilnih letjelica. Aeromiting organizira Croatian AirShow Team.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

Okupljeni će moći uživati u preletima zrakoplova među kojima će biti i akro grupa 'Krila Oluje' Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Kao jedan od najatraktivnijih programa najavljena je simulacija bombardiranja zamišljenih ciljeva na zemlji. Bit će izvedena prvi put u Hrvatskoj, danas i sutra od 17,45 sati. Letački programi održavat će se oba dana trajanja manifestacije od 13 do 18 sati, a nakon letačkih programa, posjetiteljima će biti omogućen razgled zrakoplova iz blizine, razgovor s pilotima i panoramski letovi.

Potporu 4. CIAV-u pružio je predsjednik Republike Ivo Josipović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene