Brodom Lučke kapetanije predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Županijski stožer operativnog centra pri iznenadnom onečišćenju mora i vatrogasni stručnjaci obišli su danas turski teretni brod "Und Adriyatik", priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Brod je tijekom jutra bio udaljen tri nautičke milje zapadno od Brijuna, a u blizini su i dalje tri tegljača Jadranskoga pomorskog servisa, dva talijanska tegljača te brodice pomorske policije i Lučke kapetanije.

Vezani članci Ministarstvo vanjskih poslova Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvu vanjskih poslova stigla zamolnica iz BiH za suradnjom protiv više hrvatskih ratnih zapovjednika Marija Barilić i Maja Pletikosa Nalaz Komore u slučaju nasmrt pretučene djevojčice bit će proslijeđen Državnom odvjetništvu: ''Kada se sve prikupi, moći će se poduzimati određene radnje''

>> 'Požar ugašen, temperatura još visoka, strojarnica nije znatnije oštećena'

>> Požar na turskom brodu je pod nadzorom, nema znakova onečišćenja mora 

>> Požar na turskom brodu gotovo potpuno ugašen

Prema izjavama predstavnika nizozemske tvrtke "Smit Salvage", u trupu broda nema vidljive vatre, a donje palube u brodskim garažama trenutačno se hlade polijevanjem.

Temperatura broda i dalje se snižava te je danas na pramcu 70 stupnjeva, na sredini broda 50, a na krmi 30 stupnjeva. 

U skladu s jučerašnjim izjavama, i danas je potvrđeno da brodska strojarnica nije znatnije oštećena.

Predstavnik tvrtke "Smit Salvage", kako se navodi u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prilikom današnjega koordinativnog sastanka ponovno je izjavio da je iznimno zadovoljan suradnjom hrvatskih vlasti i brodova koji sudjeluju u spašavanju.

I dalje se prati kakvoća zraka na južnom dijelu Istre te, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dosad nema odstupanja od normalnih pokazatelja. Stalnim praćenjem površine mora nije zamijećeno nikakvo onečišćenje.

Osim remorkera, brodova Lučke kapetanije i policije, koji su stalno pokraj turskog broda, u pripravnosti je i oprema za sprječavanje mogućeg onečišćenja mora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju