Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U slučaju Rogoznice mirenje s državom ili tužba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Krešimir Krsnik pokrenut će postupak mirenja vlasnika bespravno izgrađenih objekata na području Rogoznice s državom, kako bi se zaustavilo rušenje, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Rogoznici koju je organizirala udruga građana Stivančica-Ražanj.

Krešimir Krsnik zastupa stotinjak bespravnih graditelja s područja Rogoznice. Ako mirenje ne uspije, Krsnik je najavio tužbu protiv tijela državne i općinske uprave zbog prijevare.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Ilustracija (Foto: Getty) ON SVE PORIČE Ginekolog zlostavljao stotine žena, Sveučilište mora platiti oko 250 milijuna dolara: "Srce mi se slama za sve koje nisu bile pošteđene"

Oko tisuću Rogozničana 1999. sufinanciralo je donošenje prostornog plana uređenja općine s po 3500 kuna, a obećavalo im se da će njihove parcele biti unutar zone građenja, rečeno je na konferenciji.

Ujedno, vlasnici bespravnih objekata plaćali su porez i komunalne naknade, zbog čega će Krsnik podnijeti zahtjev za odštetom. Također, kao zastupnik vlasnika srušenih objekata, Krsnik će podnijeti zahtjev za odštetom od države od koje će tražiti plaćanje 50 posto vrijednosti srušenih kuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene