Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Krešimir Krsnik pokrenut će postupak mirenja vlasnika bespravno izgrađenih objekata na području Rogoznice s državom, kako bi se zaustavilo rušenje, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Rogoznici koju je organizirala udruga građana Stivančica-Ražanj.


Krešimir Krsnik zastupa stotinjak bespravnih graditelja s područja Rogoznice. Ako mirenje ne uspije, Krsnik je najavio tužbu protiv tijela državne i općinske uprave zbog prijevare.

Vezani članci Operacija, ilustracija - 1 Liječnici mu zaboravili izvaditi gazu iz koljena, mjesecima se mučio. Dobio odštetu 16 tisuća kuna Slika nije dostupna 9131 neriješen slučaj stariji od 10 godina: Ako vam sudski postupak traje desetljećima možete tužiti državu

Oko tisuću Rogozničana 1999. sufinanciralo je donošenje prostornog plana uređenja općine s po 3500 kuna, a obećavalo im se da će njihove parcele biti unutar zone građenja, rečeno je na konferenciji.

Ujedno, vlasnici bespravnih objekata plaćali su porez i komunalne naknade, zbog čega će Krsnik podnijeti zahtjev za odštetom. Također, kao zastupnik vlasnika srušenih objekata, Krsnik će podnijeti zahtjev za odštetom od države od koje će tražiti plaćanje 50 posto vrijednosti srušenih kuća.