Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U siječnju presuda u sporu Mesić-Mikšić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednički kandidat Boris Mikšića danas je na zagrebačkom Općinskom sudu izjavio da nije imao namjeru klevetati predsjednika države Stjepana Mesića kada je u predizbornoj kampanji izjavio da je francuska tajna služba Mesiću kupila vilu na francuskoj rivijeri te da mu je žao što je, "dekoncetriran uslijed stresa", to izjavio.

Mikšić, od kojega Mesić po privatnoj tužbi potražuje 60 tisuća kuna odštete zbog klevete, kazao je kako mu je žao zbog izjave, no pojasnio je da je bio dekoncentriran uslijed stresa.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

"To mi je, inače, zgodno zvučalo jer sam to čuo na jednom sastanku predsjedničkih kandidata, a toj svojoj izjavi nisam pridavao nikakav ozbiljan značaj", kazao je Mikšić.

Podsjetio je da su i njega u medijima optuživali da je suradnik CIA-e te da on zbog toga nije nikoga tužio.

"Pa i Mesić se tijekom kampanje šalio, govorio o Suzani i pašteti. Čudi me da je on mene tužio, a, recimo, Rojs i Pašalić su svašta o njemu rekli", kazao je.

Objasnio je da se spornu izjavu dao na izvanrednoj konferenciji za novinare u trenutku kada mu je policija uhitila vozača, te zaplijenila automobil i sve u njemu, pa tako i materijal potreban za predsjedničku kampanju.

"Bio sam umoran i po velikom stresom, zbog te policijske akcije sam otkazao dva predizborna mitinga, u Karlovcu i Mostaru, gdje me čekalo desetak tisuća ljudi", kazao je.

Na upit sutkinje Andreje Grahovac je li se pokušao ispričati Mesiću zbog izjave, rekao je da je to učinio na početku suđenja u veljači na Općinskom sudu u Samoboru, ali da predsjednik ispriku nije prihvatio.

Mikšić je u tom postupku zbog klevete Mesića osuđen na dva mjeseca uvjetne zatvorske kazne.

Objavu presude sutkinja je zakazala za 3. siječnja iduće godine.
"Baš ste izabrali nesretan datum, to je godišnjica kad sam izgubio izbore", prokomentirao je to Mikić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene