Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Novom Zagrebu otvoren 'Cinestar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zagreb dobio je večeras dugoočekivano kino - u trgovačkom centru Avenue Mall otvoren je multipleks "CineStar Novi Zagreb", s devet kino dvorana i više od 1900 sjedala.

Redovite kinoprojekcije u svim dvoranama prvog i jedinog novozagrebačkog kina počinju od subote 20. listopada.

Pročitajte i ovo PR M3GAN Zastrašujuća priča o umjetnoj inteligenciji Slika nije dostupna Prvo dolby 3D kino od 22. svibnja u Zagrebu

Na večerašnjem otvorenju prikazano je 12 filmova.

Član Uprave Blitz-CineStar, Hrvoje Krstulović istaknuo je kako će kino godišnje imati više od 130 premijera, uključivši inozemne i domaće filmove, a iduće godine u njemu će se otvoriti i prvo 3D kino.

Najavio je i skorašnje otvaranje multipleks "CineStara" u Zadru i Rijeci.

Filmski redatelj i kritičar Petar Krelja, koji u Novom Zagrebu živi skoro 40 godina, podsjetio je da su se dosad u toj četvrti filmovi mogli pogledati samo na nekadašnjim prigodnim projekcijama u Domu kulture, a mnogi nikada nisu ni odlazili u kina u središtu grada.

Priča o tzv. "novozagrebačkim spavaonicama" utemeljena je, jer je u tom dijelu grada malo sadržaja za građane, a multipleks bi ih mogao potaknuti da odu u kino i uz najnoviju tehnologiju osjete čar vrhunske filmske projekcije, dodao je Krelja .

Iako je žalosno što u Zagrebu nestaju stara kina, dok su ih veliki europski gradovi unatoč multipleksima uspjeli sačuvati, otvorenje novog kina veliki je dobitak, dodao je redatelj Petar Krelja.

Posjetitelji će od iduće godine moći kupiti i ispisati ulaznice u
vlastitom domu, putem usluge "PrintŽHome". Nastavlja se tradicija "starog" CineStara s tjednim i ponoćnim premijerama, te izravnim prijenosima koncerata sa svjetskih pozornica.

CineStar Novi Zagreb prostire se na 3500 četvornih metara, a u skladu s međunarodnim standardima CineStara projektirao ga je talijanski arhitekt Marco Rodda.

Multipleks je rezultat ulaganja Joint Venture kompanije
Blitz-CineStar, koju su osnovali tvrtka "Blitz film&video
distribucija" i njemački kino prikazivač "CineStar", a koja je vlasnik i "CineStara Zagreb" u Branimir centru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene